Xiaomi 14 serisinin özellikleri netleşmeye başladı

Çinli teknoloji devi Xiaomi tarafından geliştirilen 14 serisi, yavaş yavaş teknoloji dünyasının gündemine girmeye başladı.

Xiaomi'nin merakla beklenen amiral gemisi akıllı telefon serisi Xiaomi 14 serisi, dört modeli kapsıyor: Xiaomi 14, Xiaomi 14 Pro, Xiaomi 14 Pro+ ve Xiaomi 14 Ultra. Xiaomi 14 Pro+'nın varlığı başlangıçta kesin olarak belirtilmemişti, ancak son zamanlarda Duyumcu Chat Station'ın raporları, bu modelin gerçekten var olduğunu ve Roma mitolojisinden esinlenerek "Aurora" olarak kodlandığını gösteriyor.

Xiaomi 14 ve Xiaomi 14 Pro'nun kod adları daha önce "Houji" ve "Shennong" olarak sızdırılmıştı. Bu dört amiral gemisi modelin, cihazlara önemli güç ve performans katacak olan Snapdragon 8 Gen 3 yonga setiyle güçlendirilmesi bekleniyor.

Notebookcheck'e göre, Xiaomi 14 Pro+ Leica markalı bir dört kameralı kurulumla gelecek ve Xiaomi 13 Ultra ile yoğun bir şekilde rekabet etmeyi hedefliyor. Bu modelin 120x'e kadar zoom yeteneğine sahip olduğu söyleniyor ve kamera konfigürasyonunun 50 megapiksel ana sensör ve 50 megapiksel periskop telefoto lensi içerdiği tahmin ediliyor.

Xiaomi 14 serisinin özellikleri netleşmeye başladı

Xiaomi 14, 90mm odak uzunluğuna ve 3.9x optik zoom özelliklerine sahip bir periskop telefoto lens ile gelmesi bekleniyor. Xiaomi 14 Pro'nun, 115mm periskop telefoto lens ve 5x optik zoom özelliğiyle bir adım öne çıkması öngörülüyor. Xiaomi 14 Ultra, 120mm odak uzunluğuna sahip Leica markalı profesyonel bir süper telefoto lens ve 3-10x kayıpsız optik zoom özelliğiyle sunulacak.

Xiaomi 14 ve 14 Pro modellerinin batarya kapasitelerinin sırasıyla 4860mAh ve 5000mAh olacağı ve her ikisinin de 120W hızlı şarjı destekleyeceği söylentiler arasında. Xiaomi, MIUI 15 adlı önemli bir sistem yükseltisi sunmayı planlıyor. Bu yeni yazılım, yılın ikinci yarısında çıkacak olan cihazlarda, Redmi Note 13 serisi, Xiaomi 14, Xiaomi 14 Pro ve Xiaomi 14 Pro+ dahil olacak şekilde ilk kez kullanılacak. MIUI 15'in öne çıkan özelliklerinden biri olan Photon Motoru, sistem performansını artırmak ve güç verimliliğini iyileştirmek için tasarlandı ve üçüncü taraf uygulamalar için %88'lik bir düzlük artış sağlıyor.

Xiaomi 14, 14 Pro ve 14 Pro+'nın lansmanının Kasım ayında gerçekleşmesi bekleniyor, Xiaomi 14 Ultra'nın lansmanı ise 2024'ün başında olacak. Ayrıca, Xiaomi'nin yeni katlanabilir ekranlı cihazı MIX Fold 3'ün Ağustos ayında çıkarılacağı resmi olarak duyuruldu.

Yok artık! iPhone 14 almak için 8 aylık bebeğini sattı!
Xiaomi Mix Fold 3, bu özellikleriyle çok canlar yakacak!
Otomotiv sektöründe büyük panik, sektörün yüzde 50'si işten çıkarılabilir
Sonraki Haber