Xiaomi 13T serisinin tüm özellikleri gün yüzüne çıktı

Bir süredir pek çok sızıntıyla karşımıza çıkan Xiaomi 13T, bu kez oldukça kapsamlı bir teknik özellik listesiyle kendini gösterdi.

Xiaomi'nin Çin'deki en son lansmanlarının ardından, şimdi global pazarda Xiaomi 13T ve 13T Pro'nun tanıtılması bekleniyor. Eylül ayının başında bu tanıtımın gerçekleşmesi bekleniyor ve yakın zamanda her iki cihazın fiyatlandırması hakkında da bir bilgilendirme yapıldı.

Xiaomi 13T'nin tam özellikleri şimdiye kadar bir duyum hesabında yer buldu. Bu bilgilere göre Xiaomi 13T, 6.67 inç büyüklüğünde 1.5K çözünürlüklü bir AMOLED ekrana sahip olacak. Bu ekran, 2712 x 1220 piksel çözünürlükte ve 446ppi piksel yoğunluğunda net görseller sunuyor. Ekranda 144Hz yüksek yenileme hızının yanı sıra, normalde 500 nit parlaklık sunan ekran, Yüksek Parlaklık Modu ile 1200 nite ulaşabiliyor ve zirve değeri olarak 2600 nit parlaklığı görüyoruz.

Xiaomi 13T serisinin tüm özellikleri gün yüzüne çıktı

Xiaomi 13T'nin içerisinde MediaTek'in Dimensity 8200-Ultra yonga seti bulunuyor. Bu işlemciye 256 GB depolama alanı ve 8 GB RAM eşlik ediyor. Cihazın enerjisini, 5000mAh kapasiteli büyük bir pil karşılıyor ve Xiaomi'nin Akıllı Hızlı Şarj teknolojisi sayesinde bu pil 120W hızında şarj olabiliyor.

Fotoğrafçılıkla ilgili olarak Xiaomi 13T, OIS özellikli 50MP Leica geniş açılı lensle geliyor. Bunun yanında 50MP Leica 2x Telefoto Lens, 12MP ultra geniş açılı lens ve 20MP'lik bir ön kamera da cihazda bulunuyor. Videolarda 4K çözünürlükte 30fps'ye kadar çekim yapma olanağı tanıyor.

Xiaomi 13T'nin çift SIM kart yuvası bulunmakta ve kutudan Android 13 işletim sistemiyle birlikte çıkıyor. Cihaz USB-C üzerinden bağlantı imkanı sunarken, Wi-Fi 7, Bluetooth 5.4 ve NFC gibi kablosuz bağlantı seçeneklerini de destekliyor. Su ve toza karşı dayanıklılık için IP68 sertifikasıyla gelen cihaz, parmak izi okuyucusuyla güvenliği sağlıyor ve Google Asistan'ı da destekliyor. Xiaomi 13T, Karanlık Siyah ve Alp Mavisi olmak üzere iki renk seçeneğiyle kullanıcıların beğenisine sunulacak.

Oppo Find N3 tasarımı tamamen netleşti! Gerçekten etkileyici!
Apple, tablet pazarındaki hakimiyetini sürdürüyor
GTA 6 çıkış tarihi ertelendi mi? Resmi açıklama geldi
Sonraki Haber