Vivo uygun fiyatlı iki yeni model tanıttı

Akıllı telefon pazarındaki önemli isimlerden biri olan Vivo, V40 serisine uygun fiyatlı iki alternatif ekledi.

Çin’in en büyük akıllı telefon üreticileri arasında yer alan Vivo, iki yeni model daha tanıttı. V40 serisine V40 Lite ve V40 Lite 5G modellerini ekleyen Çinli üretici, müşteri potansiyelini daha da genişletmeyi planlıyor.

Hali hazırda en çok telefon satışı gerçekleştiren ilk 4 şirketten biri olan Vivo, yeni bütçe dostu modelleri ile daha geniş kitlelere ulaşmayı umuyor. Peki bu telefonlar kullanıcılara nasıl bir deneyim sunacak?

V40 Lite modeli gücünü Qualcomm imzalı Snapdragon 685’ten alıyor. 5G destekli modelde yine Qualcomm imzalı Snapdragon 4 Gen 2 yongasının bulunduğunu görüyoruz. Yongaların farklı olmasının temel nedeni elbette 5G özelliği ile ilişkili. Diğer özelliklere baktığımızda iki modelde de benzer teknik donanımların tercih edildiğini görüyoruz.

Vivo uygun fiyatlı iki yeni model tanıttı

Vivo her iki modelde de 8GB ve 12GB’lık iki farklı RAM opsiyonuna yer vermiş. Depolama seçeneklerine baktığımızda ise 128GB ve 256GB’lık iki farklı seçenek olduğunu görüyoruz. Bu depolama alanları benim için yeterli değil diyenler microSD kart desteği ile 1TB’a kadar ek depolama seçeneğinden yararlanabilirler.

Ekran tarafına baktığımızda her iki modelde de 6.67 inçlik FHD+ çözünürlükte AMOLED bir panele yer verildiğini görüyoruz. 80W hızlı şarj desteğine sahip 5000mAh batarya ile donatılan modeller, kutudan ilk çıktığında FuntouchOS14 destekli Android 14 ile çalışacaklar.

Kamera tarafına baktığımızda her iki modelde de 50 MP’lik ana kameranın yer aldığını görüyoruz. 5G destekli modelde ikinci kamera olarak 8MP’lik ultra geniş açı kamerası tercih edilirken, 4G destekli modelde ise 2 MP’lik portre kameraya yer verilmiş.

Honor Magic 7 Serisi Beklenenden Erken Gelebilir
TECNO Pop 9 5G Giriş Seviyesinde İddialı Özellikler Sunuyor
Nintendo Switch 2 en az PS4 kadar güçlü olacak
Sonraki Haber