Veri depolamaya hak ettiği değeri vermeyen firmalar sınıfta kalıyor

IDC verilerine göre, gelecek on yıl içinde veri hacmi 40 kattan fazla büyüyecek. Peki siz ve şirketiniz buna hazır mı?

Verilerin depolanması, yönetimi ve güvenliği iş süreçlerindeki önemini giderek artırıyor. Kurumlar ve bireyler, veri depolama sistemlerinin sadece depolama değil, kolay erişim seçeneği sunmasını da talep ediyor. Son teknolojilerden yararlanarak veri depolama alanında yenilikçi dönüşüm gerçekleştiren kurumlar, kullanıcılarına ayrıcalıklı deneyimler sunabiliyor. İşletmeler, artan verilerini uzun vadeli olarak güvenli şekilde depolayıp mekândan bağımsız biçimde erişim sağlayarak maliyet avantajı sağlamak ve iş süreçlerini kesintisiz şekilde sürdürebilmek gibi önemli avantajlar elde edebiliyor.

İhtiyaç ve önceliklere uygun veri depolama yatırımı yapan firmalar kazanıyor

Veri yönetiminin ve depolamanın önemine değinen Synology Türkiye Ürün Müdürü Volkan Yiğit, “Tüm sektörler için veri depolamadaki ana öncelik, iş sürekliliği. Veri miktarı her geçen gün inanılmaz bir şekilde artıyor. Fotoğraflar, videolar ve müzik dosyalarının hacmi sürekli artış gösterirken, sosyal medya platformları, bu artışın ivmesini daha da artırıyor. Veri depolama, yönetimi ve güvenliğini sağlama, iş süreçlerinde ön plana çıkan değerler arasında yer alıyor. Verileri, doğru ve güvenilir platformlarda saklayıp yönetmek, kurumlar ve bireyler için vazgeçilemez bir öneme sahip. Büyük kurumlar ve KOBİ’ler, hızlı bir şekilde durmaksızın büyüyen veriyi kontrol altına alamamaları durumunda, maliyet ve iş sürekliliği açısından büyük zarara uğrama riski ile yüzleşebilirler.” dedi.

İş sürekliliği yüksek performanslı ve güvenilir ürünlerle mümkün

Şirketlerin ihtiyaçlarını doğru belirleyip, rekabet ortamına uygun teknolojileri tercih etmeleri gerektiğini belirten Yiğit, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kurum bünyesinde konumlandırılacak doğru teknolojik çözüm ve altyapılar, iş süreçlerinin hızlı, verimli ve tasarruflu olmasını sağlıyor. Veri depolama ihtiyaçlarını karşılayacak donanım ve yazılımın iş sürekliliğine olan etkisini göz ardı etmemek gerekiyor. Kullanıcılar, veri depolama çözümlerinin çok fonksiyonlu, yüksek performanslı ve aynı zamanda güvenilir olmasını istiyorlar. Özelikle KOBİ sektöründe bu türden bir değişim yaşanıyor. Bring Your Own Device (BYOD), büyük veri, bulut ve mobilite gibi güncel eğilimleri kapsayan ve bu eğilimlerin getirdiği yeni teknolojilerle uyumlu çalışan ürünler, rekabette firmaları öne taşıyor.”

Veri yönetimini tek elden yapan kurumlar sürpriz masraflardan kurtuluyor

Veri düzenli bir şekilde artarken, veri depolamanın ve yönetmenin şekli de değişiyor. Firmaların bu alanda uygun maliyetli, performansı yüksek çözüm ve ürünleri tercih etmeleri kaçınılmaz oluyor. Kurumlar, artık yazılım ve donanım gibi bileşenlere ayrı ayrı odaklanmaktan ziyade uçtan uca çözümlere yöneliyorlar. Tümleşik bir hizmet alarak servis kalitelerini ve performanslarını artırmayı, veri yönetiminde kolaylık ve süreklilik elde etmeyi hedefliyorlar.

Çökme sorunu bu kez Skype'a sıçradı!
Microsoft'tan 20 dolara telefon: Yeni Nokia 105
Hyundai Türkiye resti çekti, 300.000 TL faizsiz krediye ek liste fiyatından 300.000 TL indirim
Sonraki Haber