Türkiye’de iPhone satışlarında büyük artış, herkes iPhone 13 alıyor

iPhone 16’nın satışa sunulmasıyla birlikte eski modellerin fiyatları düştü. Bu bağlamda iPhone 13 satışlarında da önemli bir artış yaşandı.

Ülkemizdeki iPhone fiyatları hepimizin malumu. Hali hazırda yeni çıkan iPhone 16 Pro Max, 100.000 TL gibi absürt bir etiketle satışa sunuldu. Bu da nereden baksanız 6 asgari ücret demek. Tabi ki bu durum ülkemizdeki iPhone kullanımına ket vurmuyor. Yeni çıkan iPhone modellerini alamayanlar bütçelerine daha uygun olan birkaç nesil önce çıkmış iPhone modellerine yöneliyorlar. Aynı iPhone 13 modelinde olduğu gibi.

Telefon pazarında öne çıkan isimlere baktığımız zaman Apple’ın zirvede yer aldığını görüyoruz. Bu noktada özellikle eski modellere bir hayli talep olduğunu belirtmek gerekiyor.

Türkiye’de iPhone satışlarında büyük artış, herkes iPhone 13 alıyor

Çok değil geçtiğimiz yıla kadar iPhone 13 yerine iPhone 11 ya da iPhone 12 tercih ediliyordu. Fakat iPhone 16’nın çıkmasıyla birlikte ibre iPhone 13’e dönmüş durumda.

Hali hazırda internette yapılan aramalarda da iPhone 13 ismi ön plana çıkıyor. Hali hazırda iPhone 13’ü 37.000 TL civarında bir fiyata almak mümkün. Genel olarak orta segment modelleri de aynı seviyelerde fiyatlara alabiliyoruz. Şu anda iPhone 13 modelinin çalıştıramayacağı bir uygulama ya da oyun bulunmuyor. Dolayısıyla performansı son derece yeterli diyebiliriz.

Honor X60 Uzaya Çıkan En Ucuz Telefon Modeli Olacak
Apple AirTag 2 İyileştirilmiş Özelliklerle Yakında Geliyor
Kişisel verilere ulaşmak için panel kullananlar mahkemeye çıkıyor
Sonraki Haber