TCL'nin NXTPAPER 14 Pro'su, tablet ve dev e-okuyucu arasında bir yerde

TCL'nin son yeniliği NXTPAPER 14 Pro, tabletin işlevselliği ile e-okuyucunun rahatlığını birleştiren etkileyici bir tasarım sunuyor. Bu cihaz, okuma ve multimedya deneyimlerini geliştirmeyi hedefliyor ve kullanıcılarına her iki dünyanın da en iyisini vaat ediyor.

TCL, CES 2024'te tanıttığı yeni profesyonel tabletiyle fark yaratmayı hedefliyor. Apple ve Samsung'un yıllık güncellemeleri dışında çok fazla premium tablet seçeneği bulunmazken, TCL bu boşluğu 14 ve 10 inçlik yeni tabletleriyle doldurmayı planlıyor. Bu tabletler, son nesil NXTPAPER 3.0 teknolojisiyle donatılmış ekranları sayesinde öne çıkıyor. Amacı, e-okuyucular ve tabletler arasında bir orta yol bulmak.

TCL NXTPAPER 14 Pro'nun ekran özellikleri, göz konforuna odaklanıyor. Yeni VersaView arayüzü, siyah beyaz okuyucu modu ve standart tablet görünümü arasında geçiş yapabiliyor. 14 inçlik 2.8K ekran (2,880 x 1,800), şirketin yeni NXTPAPER 3.0 teknolojisini kullanıyor. Bu teknoloji, insan gözünün doğal kağıda nasıl baktığını yansıtmayı amaçlıyor, ancak dijital bir ekranda. NXTPAPER, kağıt benzeri bir okuma yüzeyi sunan bir tablet deneyimi sunmayı amaçlayan TCL'nin ekran teknolojisi. Daha önce NXTPAPER 11 tablet ve bazı bütçe dostu akıllı telefonlarında bulunan önceki sürümler hakkında da yazmıştık.

Şirket, gelecek telefon serisinde - TCL 50 XL NTXPAPER 5G ve 50 XE NTXPAPER 5G dahil olmak üzere yedi modelde - NXTPAPER 3.0 teknolojisini kullanacak. NXTPAPER 14 Pro, MediaTek'in Dimensity 8020 yonga seti, 12GB RAM ve 256GB depolama alanı ile donatılmış. Burada asıl mesele ekranın kendisi.

TCL'nin NXTPAPER 14 Pro'su, tablet ve dev e-okuyucu arasında bir yerde

TCL, NXTPAPER serisinin mavi ışığı yüzde 61 oranında filtrelediğini ve kullanıcıların gözlerine olan etkilerini azalttığını söylüyor. Sürüm 3.0, 14 inçlik mat ekranda 700 nit parlaklığa ulaşabiliyor. Yeni Dairesel Polarize Işık (CPL) ekranı, metni daha doğal bir şekilde aydınlatıyor ve güneş ışığında daha kolay okunabilir hale getiriyor. TCL, bu teknolojinin doğal ışıkta kitap okuma deneyimine daha yakın bir deneyim yarattığını iddia ediyor. Ayrıca DC karartma özelliği, bazı düşük yenileme hızlı ekranlarda yaşanan titreme etkilerini azaltıyor. Tablet modundayken, NXTPAPER 14 Pro 120Hz yenileme hızına ulaşabiliyor ve yeni CPL teknolojisi, polarize lensler takılıyken bile okunabilirliği koruyor.

Öte yandan, Tab 10 NXTPAPER 5G, aynı ekran teknolojisini (NXTPAPER 3.0) 10.4 inç, 2K (2,560 x 1,440) ekranda sunuyor, ancak özel bir görüntüleme modu düğmesi yok. Bununla birlikte, 5G desteği sunuyor.

TCL ayrıca, ekran parlaklığını azaltmanızı veya gece yarısı yeni tabletinize bakmamanızı hatırlatan bir Göz Sağlığı Asistanı oluşturdu. NXTPAPER 14 Pro'da üç farklı görüntüleme modu arasında geçiş yapmak için özel bir fiziksel düğme bulunuyor. Tablet'in VersaView UI'sı, kullanıcıların standart tablet modu ve NXTPAPER modu arasında geçiş yapmasına olanak tanıyor. Sonuncusu, e-mürekkep tarzı (ama e-mürekkep değil!) monokrom bir mod ve ABD'ye yönelik cihazlarda nadiren bulunan bir özellik. Ancak bu, sadece Android arayüzünü gri tonlamalara dönüştürmekten ibaret değil. Arayüz, birbirinden ayırt edilebilen çizim tarzı ikonlar ve okuma kolaylığı için daha fazla boş alan ve beyaz arka planlar içeriyor. Bu, dikkat toplama modu gibi hissettiriyor. Akıllı telefon sisteminizi her şeyi daha az çekici kılmak için siyah-beyaza çevirme 'hilesini' duymuş olabilirsiniz. Bu, her şeyi daha da basitleştirirken, bazı içeriklerin, örneğin videoların, tam renkli olarak oynatılabilmesini sağlıyor. Tablet etrafında gezinmek veya TCL'nin her iki modda da ekranda kullanılan kalemi kullanmak akıcıydı ve yenileme hızları, NXTPAPER'ın ilk donanımlarına göre önemli ölçüde iyileşmiş gibi görünüyor.

Henüz TCL'nin yeni tabletlerinin fiyatlandırması yok, ancak şirket, NXTPAPER 14 Pro'nun 2024'ün başlarında ABD'ye geleceğini doğruladı. Bu arada, şu an satın alabileceğiniz en iyi tabletler için önerilerimiz bunlar.

Vivo G2 geliyor! Bedavadan biraz pahalı!
Oppo Find X7 Ultra'nın fiyatı sızıntı ile ortaya çıktı
WhatsApp üzerinden yapılan bu dolandırıcılığa dikkat
Sonraki Haber