Sesli Adımlar yeni dil desteğine kavuştu

Türk Telekom’un görme ve işitme engellilere hizmet veren “Sesli Adımlar” uygulaması  eklenen Arapça ve Almanca ile desteklediği dil sayısını 4’e çıkardı.

Türk Telekom’un işitme ve görme engelliler için 2014 yılında geliştirdiği, Türkçe ve İngilizce olarak ücretsiz şekilde hizmet veren Sesli Adımlar uygulaması, desteklediği dil sayısını Almanca ve Arapça ile genişletti. Türk Telekom’un Sesli Adımlar’ın kapsayıcılığını artırma hedefiyle çok dilli altyapı çalışmaları esnasında uygulamanın İngilizce, Almanca ve Arapça konuşan ülkelerde yaygınlığının daha çok olduğu gözlendi. Bu veriden yola çıkan Türk Telekom, Sesli Adımlar’ın kullanılabildiği dillere Arapça ve Almanca’yı da ekledi.

Dil seçimi otomatik yapılabiliyor

Sesli Adımlar uygulamasını kullananlar dil seçimlerini otomatik olarak seçebiliyor. Sesli Adımlar, şu anda 8 ülke ve 20 şehirde kullanılabiliyor. Özellikle Arapça dil desteğinin Türkiye’de yer alan turistler veya göçmenler tarafından ilgi görmesi bekleniyor. Çok dilli altyapı çalışmasını Türkiye’de artan mülteci nüfusunu da dikkate alarak yapan Türk Telekom, projenin görme ve işitme engelli tüm kullanıcıları kapsamasını hedefliyor.

Sesli Adımlar uygulaması teknolojik altyapısıyla, dünyada bu alanda ilk defa Boni Global ile yapılan iş birliğiyle Türkiye’de geliştirilmiş ve operatör bağımsız tüm görme engelliler tarafından kullanılabilen ücretsiz bir uygulama olma niteliği taşıyor.

Sesli Adımlar uygulaması bugüne kadar 30 binden fazla kişi tarafından indirildi ve 200 binin üzerinde kullanıma sahip. İTÜ ve Boğaziçi üniversiteleri de dahil olmak üzere farklı kamusal alanlarda ve AVM’lerde kullanıma açılan Sesli Adımlar, bugün 35’in üzerinde mekanda kullanılıyor. Uygulamanın bir başka özelliği de, acil durumlarda kullanıcılarını tahliye çıkışlarına yönlendirebiliyor olması.

İOS ve cihazlarda kullanılabilen Sesli Adımlar uygulaması, ücretsiz olarak  indirilebiliyor.

Xperia XA1 ailesi Android Oreo'ya kavuştu
iOS 11.3 Beta 6 güncellemesi yayınlandı!
iPhone 17 Pro'nun beklenen özellikleri ortaya çıktı
Sonraki Haber