Samsung kullanıcılarının beklediği müjde sonunda geldi!

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, daha önce Güney Kore'de kullanıma sunduğu Bakım Modu'nu tüm dünyaya açtı. İşte ayrıntılar..

Teknoloji devi Samsung, One UI 5‘i kullanıma sunmaya başladı. Bununla birlikte şirket, kullanıcıların işine yarayacak önemli bir özelliği kullanıma sunduğunu duyurdu. Gizlilik odaklı yeni ‘Bakım Modu’, hassas bilgilerinizi korumayı amaçlıyor. 

Son dönemlerde meydana gelen veri ihlalleri ve kişisel bilgilerin internette satışa çıkması, tüm akıllı telefon kullanıcılarının endişe duymasına neden oluyor. Özellikle telefonunuz bozulduğunda ve bir teknisyene verdiğinizde tüm verilerinize ulaşabiliyor olması daha da tedirgin edici.

Tüm bunlardan dolayı pek çok kullanıcı telefonunu servise vermeden önce sıfırlamayı tercih ediyor. Ancak sıfırlanan telefona sonradan tüm uygulamaları ve verileri geri yüklemek çok fazla zaman alıyor. Teknoloji devi Samsung ise bu sorunun önüne geçmek için ‘Bakım Modu’ özelliğini getiriyor.

Samsung, yeni Bakım Modu’nu One UI 5’i destekleyen tüm Samsung cihazlar için sundu. Bu mod, servis verilirken telefonunuzdaki kişisel verilerinize erişimi engellemeye yardımcı olur. Bakım Modu’nu telefonunuzdan etkinleştirmek için yapmanız gerekenler şu şekilde:

- Telefonunuz Ayarlar menüsüne girin.
- Ardından Pil ve Cihaz Bakımı başlığı altında yer alan bölümden etkinleştirebilirsiniz.

Bakım Modu’nu etkinleştirdiğinizde, yüklenmiş uygulamalar, fotoğraflar, videolar ve diğer hassas verilere ulaşımı engelleyen farklı bir hesap oluşuyor. Bununla birlikte üçüncü taraf uygulamaların kullanımını da devre dışı bırakıyor. Mod’u kapattığınız takdirde de tüm oluşturulan tüm veriler ve hesaplar otomatik olarak siliniyor.

Huawei’nin başı bu kez daha büyük bir dertte
Type-C girişli iPhone geliyor!
Otomobilde kabus geri dönüyor, sıfır stokları tükendi
Sonraki Haber