Samsung, eski nesil akıllı tv kullanıcılarını sevindirecek açıklamalar yaptı

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, bir süredir gündeminde olan bir planı hayata geçirmeye karar verdiğini duyurdu.

Samsung, 2020 model akıllı televizyonlarına bu yıl içerisinde bulut tabanlı oyun uygulamaları getirmeyi planladığını açıkladı. Bu açıklama, bugün gerçekleştirilen bir Gamescom etkinliği sırasında yapıldı. Ancak, bu yıl içerisinde hangi 2020 model akıllı televizyonlara bu özelliğin geleceği ya da kesin bir yayın tarihi hakkında net bir bilgi verilmedi.

Samsung'un oyunla ilgili ürün başkanı Mike Lucero, "Bu yıl, milyonlarca oyuncuya en sevdikleri oyunlara ve hizmetlere erişim olanağı tanıyacak şekilde 2020 model televizyonlarımıza bulut oyun uygulamalarını genişletmeyi planlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Samsung, eski nesil akıllı tv kullanıcılarını sevindirecek açıklamalar yaptı

Samsung, 2022 model akıllı televizyonları ve monitörleri için oyun merkezini ilk kez geçen yıl tanıtmıştı. Bu merkez, Xbox Bulut Oyun, Nvidia GeForce Şimdi ve Amazon Luna gibi bulut tabanlı oyun uygulamalarını içeriyordu. Şirket, 2021 model akıllı televizyonlarına ise Kasım ayında ayrı oyun yayını uygulamaları ekledi.

2020 model televizyonlarda tam oyun merkezi bulunmasa da, Samsung'un bulut tabanlı oyun uygulamalarının bu modellere ekleneceğini belirttiği görülüyor. Xbox Bulut Oyun ve Nvidia GeForce Şimdi gibi popüler uygulamaların bu eski model televizyonlarda yer alması bekleniyor.

Samsung Galaxy Smart Tag 2’nin render görüntüleri sızdırıldı
Realme GT 5’in batarya boyutu ortaya çıktı
Kapış kapış gitti: Türkiye'de iPhone 16 Pro ve Pro Max stokları tükendi
Sonraki Haber