Samsung ekran teknolojisinde yeni bir çığır açtı

Teknoloji sektöründeki önemli isimlerden biri olan Samsung, ekran teknolojilerinde ciddi anlamda çığır açacak bir teknoloji tanıttı.

Söz konusu ekran teknolojileri olduğunda Samsung’un bambaşka bir kulvarda olduğunu söyleyebiliriz. Keza tüm dünya genelindeki LED panel pazarı Güney Kore’nin elinde. Güney Kore’de bu yükü sırtlanan 2 şirket var. Bunlardan birisi Samsung, diğeri ise LG.

Her iki marka da ekranlar ve paneller söz konusu olduğunda yenilikçi teknolojilerle ön plana çıkıyor. Keza geçmişe baktığımızda da ilk esnek ekran teknolojisinin yine bu iki devden geldiğini görebiliriz.

Peki önümüzdeki süreçte bizleri ne gibi sürprizler bekliyor? Yeni ekran teknolojilerinde nelerle karşılaşacağız?

Samsung ekran teknolojisinde yeni bir çığır açtı

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, ekran tarafında yeni bir çığır açıyor. Samsung’un yeni ekran teknolojisi güç tüketimini önemli oranda düşürüyor. Çok daha az güç kullanarak, günümüzdeki panellere yakın bir görüntü kalitesi sunan bu ekranlar, özellikle cep telefonlarındaki pil süresini önemli oranda arttıracaktır.

Bilindiği üzere akıllı telefonlarda en çok güç tüketen unsurlardan bir tanesi de ekran. Dolayısıyla Samsung’un bu yeni ekran teknolojisiyle birlikte pil tüketiminin azalması, doğal olarak şarjın daha uzun gitmesi mümkün olacaktır.

Son dönemde LG’nin de benzer bir ekran teknolojisi üzerinde çalıştığı biliniyor.  Fakat bu alandaki ilk somut gösteri Samsung’dan geldi. Bakalım LG tarafından ezeli rakibine bir misilleme gelecek mi? Bunu zamanla göreceğiz.

Apple iPhone 16 etkinliğinde başrolde bambaşka bir ürün olacak
Honor Magic 7 Pro modelinin özellikleri sızdırıldı
GTA 6 çıkış tarihi ertelendi mi? Resmi açıklama geldi
Sonraki Haber