Samsung, bütçe dostu akıllı telefon modellerine ağırlık veriyor

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, son zamanlarda daha çok bütçe dostu akıllı telefon modellerine ağırlık veriyor gibi görünüyor.

Samsung, teknoloji dünyasında yenilikçi yaklaşımıyla tanınırken, orta segment ve giriş seviyesi cihazlara da eşit önem veriyor. Şirketin bu bağlamda üzerinde çalıştığı yeni modelleri Galaxy A05 ve Galaxy A05s, son dönemde bazı sertifikasyon sitelerinde boy göstermeye başladı. Geekbench ve Bluetooth SIG, bu siteler arasında en dikkat çekenler olarak öne çıkıyor. Her iki model, NBTC'de SM-A055F ve SM-A057F model numaralarıyla görüntülendi. Bu, cihazların Tayland pazarına giriş yapma olasılığını kuvvetlendiriyor.

Detaylara indiğimizde, Galaxy A05 ve A05s hakkında kesinleşmiş net özellik bilgileri henüz ortaya konulmamış olsa da bazı sızıntılar sayesinde cihazların kabaca ne sunabileceğine dair ipuçlarına sahibiz. Bluetooth SIG'deki listelemeden, cihazların Bluetooth 5.3 teknolojisine sahip olacağı anlaşılıyor. Diğer yandan, Geekbench listelemesi cihazın iç donanımı hakkında önemli bilgiler sunuyor.

Samsung, bütçe dostu akıllı telefon modellerine ağırlık veriyor

Galaxy A05, Helio G85 yonga setiyle gelecek. Bu yonga seti, 2x Cortex A75 Çekirdek (2.0GHz) ve 6x A55 Çekirdek (1.8GHz) kombinasyonuna sahip. Önceki model olan Galaxy A04'te yer alan Helio P35'ten daha üstün özellikleri barındırdığını söyleyebiliriz. Ayrıca cihaz, grafik performansı açısından Galaxy A04'teki PowerVR GE8320 GPU'dan daha etkileyici olan Mali-G52 MC2 GPU'ya sahip. Geekbench'te belirtilen özelliklere göre cihazın 4GB RAM ile desteklendiğini ve kutusundan Android 13 işletim sistemiyle çıkacağını belirtmek mümkün.

Redmi şimdi de Note 13 serisi üzerinde çalışıyor
OPPO Find N3 Flip’in hem tasarımı hem çıkış tarihi sızdırıldı
Huawei yeni Watch GT serisini tanıttı, işte Türkiye fiyatları
Sonraki Haber