Samsung 16GB RAM’li akıllı telefonlar için düğmeye bastı

Akıllı telefon sektörünün lider ismi Samsung, 16GB RAM’e sahip akıllı telefonlar üretmek için düğmeye bastı.

Yaklaşık olarak 5 ay önce 12GB LPDDR 5 DRAM üretimine başlayan Samsung, şimdi de 16GB’lık LPDDR 5 DRAM için düğmeye bastı. 10nm geliştirme sürecine dayandırılan bu yeni nesil RAM’ler ile 6.400 Mb/s veri transfer hızı mümkün olacak.

Samsung 16GB RAM’li akıllı telefonlar için düğmeye bastı

Muhtemelen önümüzdeki yıl satışa sunulan hemen her modelde 5G desteği sunulmaya başlanacak. 5G’nin yaygınlaşmasıyla birlikte akıllı telefonlar da yeni yetenekler kazanacak.

Güney Koreli şirket 5G’nin aktif bir şekilde kullanılmasıyla birlikte telefonlardaki RAM miktarının 16GB’a arttırılmasının daha verimli olacağını düşünüyor. Bu sayede dijital sistemilerin çok daha fonksiyonel bir şekilde kontrol edileceği düşüncesi hakim.

Önümüzdeki günlerde Samsung’un premium modellerinde 16GB LPDDR5 RAM kullanacağına kesin gözüyle bakabiliriz.

Elbette bu 16GB RAM opsiyonu büyük ihtimalle sadece S ve Note serilerinde bulunacaktır. Çünkü 16GB LPDDR5 RAM kullanımı, ister istemez telefonların maliyetini de yükseltecektir. Rekabetin arttığı bir pazarda üst segment modellerinin fiyatını yükseltmek Samsung’un pek de işine gelmeyecektir. Bu bağlamda düşündüğümüzde yüksek RAM miktarlarının üst segmentten de ziyade premium modellerde kullanılması beklenebilir. Örneğin önümüzdeki sene satışa sunulacak olan Galaxy S21 Ultra modelinde 16GB LPDDR5 RAM kullanılması bizler için sürpriz olmaz.

Galaxy S10 Lite ve Note 10 Lite Türkiye fiyatı cep yakıyor!
Oppo Find X2 dünya sahnesine çıkıyor!
Huawei yeni Watch GT serisini tanıttı, işte Türkiye fiyatları
Sonraki Haber