Sahte telefonlara dikkat! İşte en çok kopyalanan telefon markası!

Çin'den çıkan sahte telefon furyası hala devam ediyor. En çok klonlanan telefon markası ise AnTuTu sayesinde ortaya çıktı. İşte o model!

Sahte yani klon telefon furyası bundan 5-6 yıl önce yükselişe geçmiş ancak son yıllarda durulmuştu. Performans testi uygulaması AnTuTu'nun aktardığı bilgilere göre bu furya tekrardan tırmanışa geçmiş durumda. En çok klonlanan telefon markası da bugün ortaya çıktı.

AnTuTu; Mart 2020'den Şubat 2021'e kadar, 572.303 adet sahte cihazı tespit etti. AnTuTu'ya göre toplam denetimlerin yaklaşık yüzde 4,24'ünü sahte telefonlar oluşturuyor.

Akıllı telefonlar 5G çağına girdiğinden beri, sahte akıllı telefonlar da zamanla bu alana yöneldi ve ve 5G'yi etiketlemeye başladı. Ama aslında bu telefonlar 5G'yi desteklemiyorlar, sadece 5G logosunu gösteriyorlar. Bu sahte telefonlar genellikle MediaTek Helio P23, MT6735 ve MT6737 gibi 4G destekli yongaları kullanıyor. Bu yüzden 5G desteği sahte telefonlarda yer almıyor.

İstatistiklere göre bu yıl sahte 5G telefon sayısı 45.289'a ulaştı. Bu telefonlar arasından en çok klonlanan marka ise Samsung oldu.

Veriler, 2021'deki sahte akıllı telefon pazarının 2020'ye benzediğini gösteriyor. Yani Samsung, Apple, Huawei, Xiaomi, Honor ve OPPO gibi markalar sahte telefon üreticilerinin hedefinde yer alıyor.

Bu yıl en çok taklit edilen bir numaralı model ise Huawei P10 oluyor. Huawei P10'un sahte modellerinin sayısı 66.085 birime ulaştı. İkinci sırada ise 16.495 adet ile Apple'ın iPhone X modeli yer alıyor. 

Ayrıca listede Samsung W2019 ve Huawei P40 gibi modeller de yer alıyor. Genel olarak bakıldığında Samsung'un telefonları daha fazla kopyalanıyor. Segmenti geniş olan Samsung'un klon telefonlarına dikkat etmek gerekiyor. Bu yüzden bilmediğiniz yerlerden telefon almamanızı öneriyoruz.

Xiaomi Türkiye fabrika açılış tarihi açıklandı! Fiyatlar düşebilir!
Xiaomi Black Shark 4 konsolları aratmayacak!
Nokia efsanevi telefonunu yeniden satışa sunuyor!
Sonraki Haber