Regaip Kandili’ne özel en güzel kandil mesajları

Bu yıl 27 Şubat 2020 tarihinde idrak edilecek olan Regaip Kandili için sevdiklerinize gönderebileceğiniz en güzel mesajları sizler için bir araya getirdik.

İslam dünyası için mübarek kabul edilen üç ayların başlaması ile bu ayların içerisinde yer alan kandillerin hangi tarihlere tekabül ettiği de müslüman alemi tarafından merak konusu olmaya başladı. Dolayısı ile üç ayların ilk kandili için; Regaip kandili ne zaman? Regaip kandili hangi gün? Regaip Kandilinin anlam ve önemi nedir? gibi sorular sıkça soruluyor.

Bilindiği gibi Hicri takvime göre Recep ayıyla başlayan üç aylarda ilk olarak Regaip Kandili idrak edilecek. Müslümanlar her yıl üç ayları büyük bir heyecanla bekliyorlar. Halk arasında üç aylar diye bilinen Recep, Şaban ve Ramazan ayları mübarek aylardır. Rahmeti, bereketi ve mağfireti bol üç ayların manevi iklimine girildiğinin habercisi olan Regaib Kandili her yıl büyük coşku, huzur ile karşılanıyor. Diyanet’in yayınladığı dini günler takvimine göre bu mübarek gece 27 Şubat 2020 tarihinde, yani yarın gece idrak edilecek.

Bazı kaynaklara göre bu gecenin isminin meleklerle telaffuz edildiği ifade edilir. Regaip kelimesi, güzel şeyleri arzu etmek, istemek, elde etmeye gayret etmek anlamlarına gelir. İnsan rağbet ettiği değerlere göre rağbet görür. Regaib Kandili ise her türlü arzu ve isteklerimizi, emel ve tutkularımızı, rağbetlerimizi iyiye, doğruya, güzele, faydalı olana, hakka ve hakikate; regaibimizi Rabbimize yöneltme, bütün işlerimizi O’nun rızasına uygun hâle getirme çabasıdır. Bu gece ibadet edenin, tövbe edenin arzularının verileceği ümit edilir. 

Müslüman alemi her yıl olduğu gibi bu yıl da duaların içerdiği anlam dolu sözleri  kandil mesajları ile sevdiklerine ileterek hislerini paylaşacak. Siz de sevdiklerinize bu özel günde özel mesajlar göndererek bir dua isteyebilir ve onları mutlu edebilirsiniz. Bu anlamda resimli kandil mesajlarının bulunduğu birbirinden güzel Regaip kandili mesajlarını sizler için bir araya getirdik. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan, en güzel ve resimli Regaib kandil mesajları ile sizler başbaşa bırakalım.

İşte Regaip Kandili’ne özel en güzel kandil mesajları;

Popüler Haberler