Red Magic 9s Pro’nun yeni tasarımı şaşırtıyor

Red Magic 9s Pro, yepyeni bir tasarımla karşımıza çıkıyor. Bu değişim, telefonun önceki modellerinden çok farklı olacağını gösteriyor.

Nubia, Red Magic 9s Pro modelini 3 Temmuz'da piyasaya süreceğini resmen duyurdu. Yeni telefon için rezervasyonlar başladı ve şirket, cihazın tasarım değişikliklerini gösteren ayrıntılı render görüntüleri paylaştı. Gelin, bu yeni modelin özelliklerine ve tasarımına yakından bakalım.

Red Magic 9s Pro, dört farklı renk seçeneğiyle geliyor: Dark Knight, Day Warrior, Deuterium Front Transparent Dark Night ve Deuterium Front Transparent Silver Wing. İki modelin şeffaf bir kaplamaya sahip olduğu ve anakart ile hava deliğini gösterdiği belirtiliyor. Tasarım dili, selefi ile benzerlik gösterse de bazı önemli değişiklikler mevcut. Arka tarafta, kamera modülleri yan tarafa taşınmış ve flaş modülü kamera modülünün üstünden yanına alınmış. Red Magic logosu da merkezden yana kaydırılmış. Fan, üçüncü kamerayı taklit ederken, üçüncü sensör flaş modülünün içine yerleştirilmiş.

Ön tarafta ise telefon, Red Magic 8s Pro'ya kıyasla daha ince çerçevelerle geliyor. Telefonun soğutma sistemi oldukça gelişmiş; çok katmanlı hassas ısı dağılımı ICE 13.5 büyülü soğutma sistemi ile donatılmış. Bu sistem, 10.000 seviyesinde buz dereceli VC, yenilikçi buz soğutma jeli ve alaşım köpekbalığı yüzgeci yüksek hızlı santrifüj fan içeriyor. Bu yapı, cihazın gövde sıcaklığını 19.5°C'ye kadar, CPU çekirdek sıcaklığını ise 25°C'ye kadar düşürebiliyor.

Red Magic 9s Pro, geçen yılın Snapdragon 8 Gen 3 yonga seti ile güçlendirilmiş olacak. Ancak, bu yonga setinin Cortx-X4 ana çekirdeğinin 3.4GHz'e kadar hız aşırtmalı olduğu söyleniyor. Referans olarak, yonga setinin normal versiyonundaki ana çekirdek 3.3GHz hızında çalışıyor. Ayrıca, GPU saat hızının da 1GHz artırıldığı belirtiliyor. Telefon, LPDDR5X RAM ve UFS 4.0 depolama ile gelecek.

Red Magic 9s Pro'nun büyük bir dil modeli (LLM) için AI özellikleri barındırabileceği söyleniyor. Bu modelin, ilk kelime yanıt süresi olarak 1 saniye sunacağı ifade ediliyor. Bu nedenle, metin tabanlı bazı özelliklerin olabileceği düşünülüyor. Ancak, AI özellikleri hakkında şu an için fazla bilgi bulunmuyor.

Red Magic 9s Pro, Red Magic E-spor Evreni Yeni Ürün Lansman Konferansı'nda resmi olarak tanıtılacak. Şirketin yeni telefonu, tasarım ve performans açısından önemli yenilikler sunuyor gibi görünüyor. Kullanıcılar, bu yeni modelin piyasaya çıkmasını heyecanla bekliyor.

ZTE Axon A41 uygun fiyatıyla yüksek performans sunuyor
Honor'un 5G serisi büyük ilgi görecek
iPhone 16 Pro Max şarj performansıyla komik duruma düştü
Sonraki Haber