Realme GT 5’in tasarımı resmen ortaya çıktı

Çinli teknoloji şirketi Realme, bir kez daha GT 5 ile gündeme geldi. İşte Realme GT 5’in tasarımı.

Realme, Çin'de 28 Ağustos'ta GT 5 adlı yeni akıllı telefonunu tanıtmaya hazırlanıyor. Realme, bu yeni modelin tasarım ve özellikleri hakkında bilgileri Çin'in popüler sosyal medya platformu Weibo üzerinden paylaşmaya başladı. Marka, telefonun arka panelinin resmi görselini de paylaşarak tasarımıyla ilgili ipuçları verdi. Bu model, bu yıl piyasaya sürülen GT 3'ün devamı olarak karşımıza çıkıyor.

Realme, GT 5 modeli için BYD Electronics ile işbirliği yaparak ‘Miracle Glass’ adında yeni bir cam teknolojisi üzerinde çalıştıklarını belirtti. Bu cam teknolojisi, geniş sıcak dövme yüzey alanı ve kavisli kenarlarla dikkat çekiyor. Şirket, bu yenilikle cam teknolojisi alanında sektöre meydan okuyor.

Realme GT 5’in tasarımı resmen ortaya çıktı

Realme tarafından paylaşılan resmi görsellere baktığımızda, önceden duyumcu hesaplarından sızdırılan görsellerle benzerlik gösteriyor. GT 5, iki tonlu bir arka panele sahip. Üst kısmında, genişletilmiş dikdörtgen bir kamera modülü yer alıyor. Bu tasarım, Google Pixel telefonlarına benziyor, ancak daha büyük. Modülün sol tarafında iki halka bulunuyor; üstte tek bir sensör, altta ise iki lens barındırıyor. PDAF ve OIS desteğini onaylayan metinleri görebiliyoruz. Ayrıca f/1.8G 24mm yazısı da mevcut.

Kamera modülünün sağ tarafında, GT 3 modelinden daha büyük olan şeffaf bir cam pencere yer alıyor. Bu pencere altında Snapdragon 8 Gen 2 yonga seti olduğunu gösteren bir Snapdragon logosu bulunuyor. Aynı bölgede, farklı renklere dönüşebilen dikdörtgen şeklinde LED ışık şeritleri olduğunu gösteren bir tanıtım videosu da paylaşıldı. Realme GT 5, "Flowing Silver Mirror" olarak adlandırılan gümüş renginde piyasaya sürülecek.

Daha önce yapılan açıklamalara göre, Realme GT 5'in en fazla 24GB RAM ve 1TB depolama kapasitesiyle geleceğini biliyoruz. Ayrıca, görsel deneyimi artırmak için PixelWorks tarafından geliştirilen süper kare bağımsız X7 ekran çipine sahip olacak.

Realme GT 5 hakkında tüm resmi detayları pazartesi günü öğreneceğiz.

Pixel Tablet modelleri yeni ve kapsamlı bir güncelleme aldı
Realme yeni telefonunda BYD Electronic ile iş birliği yapıyor
Otomotiv sektöründe büyük panik, sektörün yüzde 50'si işten çıkarılabilir
Sonraki Haber