Realme GT 5, “mucize cam” detayına sahip olabilir

Tanıtımına artık 1 haftadan kısa bir süre kalan Realme GT 5, yeni bilgiler ve yeni sızıntılarla kendini hatırlatmaya devam ediyor.

Realme'nin amiral gemisi niteliğindeki yeni telefonu Realme GT 5, 28 Ağustos'ta Çin'de tanıtılacak. Bu telefonun en dikkat çeken özelliği, önceki modelinde de bulunan 240W aşırı hızlı şarj özelliğini koruyor olması. Ancak, cihazın arka yüzeyi, tamamen yeni bir "Mucize Cam" ile kaplanacak. Lansmanı heyecanla beklerken, Realme GT 5'in özellikleri Geekbench web sitesinde ortaya çıktı. Bu site üzerinde yer alan bilgilere göre telefon, Snapdragon 8. nesil 2. yonga setini kullanacak.

Yaklaşan Realme GT 5 akıllı telefon, RMX3820 model numarasıyla Geekbench veritabanında yer aldı ve bazı önemli özellikleri ile dikkat çekti. Bu cihaz, Android 13 tabanlı bir işletim sistemine sahip ve bu yonga setinin anakartı "Kalama" olarak kod adlandırıldı.

Yonga seti 1+4+3 mimarisiyle çalışıyor. Ana çekirdek 3.19 GHz hızında çalışırken, performans çekirdekleri 2.80 GHz hızında ve baz çekirdekleri 2.02 GHz hızında çalışıyor. Bu, büyük olasılıkla Qualcomm Snapdragon 8. nesil 2 yonga setidir. Adreno 740 grafik işlemcisine sahip olan bu yonga seti, ayrıca 16GB RAM seçeneği ile de sunuluyor.

Realme GT 5, “mucize cam” detayına sahip olabilir

Realme, Çin'deki bu cihazın tanıtımını zaten başlatmış durumda. Yapılan bir duyuruda, GT 5 modelinin "Mucize Cam" yüzeyine sahip olacağı belirtildi. Realme'nin bu özelliği nasıl başardığı tam olarak bilinmese de, bu yüzeyin üretimi sırasında tedarikçilerin büyük zorluk yaşadığından bahsediliyor. Dolayısıyla, bu özellik oldukça ilginç olabilir.

Realme GT 5'in 6.74 inç OLED ekranı olacak ve 1.5K çözünürlük ile 144Hz tazeleme hızına sahip olacak. Telefonun 128GB'dan başlayarak 1TB'a kadar farklı depolama seçenekleri ile sunulması bekleniyor. Ayrıca, iki farklı pil seçeneği bulunacak: 4600mAh pil kapasitesi ve 240W hızlı şarj özelliği ya da 5200mAh pil kapasitesi ve 150W hızlı şarj özelliği.

Bütçe dostu Realme C51 global pazara açılıyor
Realme Buds Air 5’in çıkış tarihi kesinleşti
Samsung Galaxy S25 ailesinin batarya kapasitesi belli oldu
Sonraki Haber