Realme akıllı telefonlarda sınırları zorluyor, 4 dakikada tam şarj

Çin’in önde gelen otomobil üreticilerinden Realme, hızlı şarj olayını artık abartmış durumda. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Akıllı telefon sektöründeki önemli markalardan biri olan Realme, hızlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Çinli akıllı telefon üreticisinin en önemli kozlarından bir tanesi de fiyat performans modellerinde bile hızlı şarj desteği sunuyor olması.

Hali hazırda hızlı şarj desteği konusunda en üstün isimlerden birisinin Realme olduğunu söyleyebiliriz. Bilindiği üzere Realme bazı modellerinde 260W hızlı şarj desteği sunmuş ve fazlasıyla beğenilmişti. Çinli üreticinin şimdiki hedefi ise 300W.

Realme, hali hazırda test aşamasında olan teknolojisini bazı yeni modellerinde kullanıcıların beğenisine sunacak.

Realme akıllı telefonlarda sınırları zorluyor, 4 dakikada tam şarj

Bu yeni teknoloji sayesinde Realme modellerinin 4 dakikada tam şarja ulaşacağı da belirtiliyor. Elbette bu noktada önemli bir paragrafa yer vermemizde fayda var. Burada 4 dakikada tam şarja ulaşacağı söylenen bataryanın kapasitesi 4000 mAh. Yani batarya kapasitesi arttıkça şarj süresi de artacaktır.

Özellikle Çinli üreticiler arasında hızlı şarj tarafında kıyasıya bir rekabet söz konusu. Mevcut hızlı şarj teknolojilerindeki en önemli unsur ise soğutma sistemleri. Hızlı şekilde şarj olan batarya, doğal olarak aşırı şekilde ısınıyor. Fakat Çinli üreticiler artık bu tarz problemleri çözmüş durumdalar.

Dileriz ileride Apple ve Samsung gibi markalar da bu tarz hızlı şarj çözümleriyle kullanıcıların karşısına çıkarlar.

Bataryası için 4 yıl garanti veren telefon: Vivo Y28 inceleme
A101, Apple Store'daki fiyatlardan 12 bin TL daha ucuza iPhone 15 satıyor
iPhone 16 Pro Max şarj performansıyla komik duruma düştü
Sonraki Haber