Pili bitmeyen telefon: Samsung Galaxy M20 (video)

Devasa pili ve uygun fiyatı ile dikkat çeken bir cep telefonu olan Samsung Galaxy M20 detaylarına bu inceleme videosunda bakıyoruz.

Telefon pazarındaki rekabet özellikle 2000 TL ve altı modellerde yaşanıyor. Zaten pazarda en çok satılan (adet anlamında) telefonların genelde bu fiyat seviyesinde olduğu da bilinen bir gerçek.

Hal böyle olunca özellikle Çinli üreticilerin domine ettiği bu pazarda büyük markalar da kendi ürünleriyle yer almaya başladılar. Son dönemde Çinlilere karşı elini güçlendirmeye çalışan dünyanın en çok telefon satan markası olan Samsung, biraz boş bıraktığı uygun fiyatlı cep telefonları alanında M ve A modelleriyle hızlı bir dönüş yaptı.

Pili bitmeyen telefon: Samsung Galaxy M20 (video)

M model ailesi çok uygun fiyatlı telefonlardan oluşurken A serisi ise biraz orta seviye ve fiyat aralığına hitap ediyor. İnceleme konuğum olan M20 modeli ailenin ortanca üyesi olarak adlandırılabilecek bir telefon. İnceleme yaptığımız tarihte 1699 TL olan telefon giriş seviyesi M10'un (onun fiyatı 1299 TL) abisi bir model.


Samsung Galaxy M20 genel özellikleri

6.3 inçlik bir ekranı bulunan M20'nin sonsuz V ekranı bulunuyor. Samsung tarafından verilen bu ismin sebebi ise V şeklindeki damla çentik. Ekranın çözünürlüğü ise 1080x23040 piksel. Telefonun ekran gövde oranı ise yüzde 83.

Telefonda Samsung'un geliştirdiği Exynos 7904 işlemci kullanıyor. 8 çekirdekli olan bu işlemciye 3 GB RAM, 32 GB depolama, microSD bellek kartı yuvası, Mali-G71 Mp2 GPU eşlik ediyor.

Telefonda parmak izi okuyucu, 15 W hızlı şarj, siyah ve mavi renk seçenekleri, FM radyo ve 5000 mAh pil bulunuyor.

Samsung Galaxy M20 kullanım özellikleri ve performans

Standart Samsung arayüzü ile gelen telefon Android 8.1 Oreo işletim sistemine sahip. Biraz eski bir işletim sistemi olan Oreo, umarız ki alacağı bir güncelleme ile Pie yani Android 9'a güncellenir. Halen kullanımda olan en yeni işletim sistemi olan Pie, kullanıcılarda beklenti olacaktır. Ancak Oreo olması günlük kullanım açısınıdan bir sıkıntı değil. Telefon gayet güzel ve akıcı bir şekilde çalışıyor.

Arayüz daha önce Samsung telefon kullananların aşina olduğu bir görünüme sahip. Kullanılan işlemci 14 nm teknolojisi ile geliştirilmiş. 3 GB RAM (yurtdışında 4 GB RAM sürümü de var) ve 32 GB depolama günlük kullanım için yeterli. Yaptığımız kullanım testlerinde telefonda bir sıkıntı, sorun, tıkanma ya da yavaşlama yaşamadık.

Bu arada bu telefonun 4 GB RAM - 64 GB depolama sürümü de var. Ancak resmi olarak Türkiye'ye bu seçenek gelmiyor. Belki satışta bu modeli bulabilirsiniz ama onların resmi kanallardan gelmediğini belirteyim.

Öte yandan 32 GB depolamanın biraz az olduğunu belirteyim. Zira bize teste gelen telefonda 32 GB depolama alanı olsa da kullanılabilir alan yaklaşık olarak 19 GB. Bu alanı da uygulama yükleyerek ve biraz fotoğraf/video çekerek kısa sürede bitirmeniz mümkün. Neyse ki microSD bellek kartı yuvası var. Bu da kapasiteyi biraz artırabileceğiniz anlamına geliyor. Bu arada merak edenler için söyleyeyim: Telefon çift SIM kart desteği sunmuyor. 

Telefonda aynı zamanda FM radyo özelliği de bulunuyor.  İnternet gerektirmeyen bu radyo benzerlerinde olduğu gibi kulaklık takılarak çalışıyor. Burada kulaklık anten görevini görüyor. 

Oyun vs gibi konularda Galaxy M20 kullanıcısını yarı yolda bırakmıyor. Ancak takdir edersiniz ki telefonun donanım gücü üst düzey grafik beklentisi olan oyunlar için yetersiz kalıyor. Ama orta ya da düşük seviyede oynamak istediğiniz sorun olmuyor.

Telefonun günlük performansını sentetik testlerde de ölçtük. AnTuTu ve Geekbench testlerinde ortalamanın biraz üzerinde sonuçlar aldı. Yani donanım ve fiyat anlamında baktığımızda performansı yeterli bir telefon var karşımızda.

Telefonda güvenlik amaçlı parmak izi ve Android işletim sisteminde bulunan yüz tanıma özelliği kullanılabiliyor. Parmak izi okuyucu arka yüzde ve kullanım sırasında hızlıca aktif edilebiliyor. Bu özelliğin bulunması önemli bir avantaj olmuş. 


Samsung Galaxy M20 kamera özellikleri


Telefonda toplamda 3 kamera bulunuyor. Bunlardan ana kamera 13 + 5 MP sistemli dual kamera yer alırken önde 8 MP bir kamera yer alıyor.

Beklentilerin aksina dual ana kameradaki 5 MP olan ikinci kamera ultra geniş açı sunuyor. Bence bu dual kamera daha mantıklı olmuş. Ana kameranın sonuçları bu kategorideki bir telefon için yeterli. Özellikle gün ışığında ya da ışığın iyi olduğu durumlarda alınan sonuçların iyi olduğunu söyleyebilirim. Ultra geniş açı 5 MP'lik kamera 123 derece görüş açısı sunuyor. Bu da özellikle dar alanlarda ya da manzara çekimlerinde iyi sonuçlar almanızı sağlıyor.

Samsung Galaxy M20 ile çekilen örnek bir gece fotoğrafı

Kamera arayüzü Samsung modellerinden alıştığımız seçenekler sunuyor. Etiket isimli kamera modunda onlarca ilginç çıkartmayı canlı olarak uygulayıp eğlenceli sonuçlar alabiliyorsunuz. Ön kamerada da bulunan bu özellik sayesinde komik sonuçlar üretebiliyorsunuz. Ön kameranın bazı güzelleştirme ve yüz güzelleştirme özellikleri de bulunuyor.

Hem ön hem arka kameranın güzel ışıkta aldığı sonuçlar yeterli. Ancak ışığın az olduğu ya da gece fotoğraflarında alınan sonuçlar pek başarılı değil. Elbette pahalı kameralardaki gibi bir sonuç beklemiyordum ama biraz daha iyi olmasını tercih ederdim.

Geniş açı kamerası ile çekilen örnek bir fotoğraf

Video tarafında ise hem ön hem arka kamera Full HD video kayıt edebiliyor. Ana kamera 19.5:9 oranında (2336 x 1080 piksel) video da kayıt edebiliyor. Ama bu oranın standart bir oran olmadığını belirteyim. Telefon ekranı için özel olarak üretilmiş bir oran. Video kalitesi bana genel olarak yeterli geldi. Elektronik ya da optik bir imaj sabitleme özelliği olmadığı için kayıtlar sırasında fazla hareket etmemeniz gerekiyor.

Fotoğraf örneklerini yazının sonunda bulunan galeri linkinde ve bu sayfa içinde görebilirsiniz. Video örneğini ise birazdan paylaşacağımız video inceleme linkinde izleyebilirsiniz.


Samsung Galaxy M20 pil özellikleri

Telefonun bence en önemli özelliklerinden biri de 5000 mAh büyüklüğündeki devasa pili. Telefona teorik olarak uzun bir pil ömrü vaad eden bu pil gerçekten de bunu sağlıyor. PC Mark Battery sentetik testinde 14 saat 18 dakika gibi çok uzun bir süre bulduk. Günlük kullanımımızda 1.5 günü rahatlıkla geçirdik. Biraz sakin bir kullanımda 2 günü görebiliyorsunuz.

Telefon aynı zamanda 15W hızlı şarj özelliğini de destekliyor. Yaptığımız testlerde tamamen boş olan telefonun yaklaşık 1.5 saatte tam şarj olduğunu gördük. Bu kategorideki bir telefon için iyi bir rakam.

Samsung Galaxy M20 video incelemesi

Sizler için hazırladığımız Samsung Galaxy M20 incelemesinde telefonla ilgili merak ettiğiniz her soruya yanıt vermeye çalışıyoruz. İşte o inceleme:


Samsung Galaxy M20 hakkındaki yorumum

Samsung Galaxy M20 fiyatına göre iyi bir telefon olmuş. Sunduğu özellikler, devasa pili, ele oturan iyi ekranı ile güzel bir deneyim sunuyor. Giriş seviyesinde telefon bakanların mutlaka değerlendirmesi gereken bir modelden bahsediyoruz.

BEĞENDİM

  • Şık tasarım
  • Pil performansı
  • Uygun fiyat
  • Geniş açılı kamera
  • 15W hızlı şarj

 

 

BEĞENMEDİM

  • Kameranın gece performansı
  • Düşük Android sürümü

 

 

Samsung Galaxy M20 teknik özellikleri

  • 6.3 inç 1080 x 2340 piksel ekran
  • Infinity V ekran
  • 409 ppi ekran yoğunluğu
  • 19.5:9 ekran oranı
  • Android 8.1 Oreo işletim sistemi
  • Exynos 7904 işlemci (2x1.8 GHz Cortex-A73 & 6x1.6 GHz Cortex-A53)
  • Mali-G71 MP2
  • 3 GB RAM
  • 32 GB depolama
  • 13 MP, f/1.9, 1/2.8", 1.12µm, PDAF + 5 MP, f/2.2, 12mm (ultra geniş açı), 1/6", 1.12µm ana kamera
  • 8 MP f/2.0
  • Ana ve ön kamera video: Full HD 30 fps
  • Damla çentik
  • Bluetooth 5.0
  • GPS
  • Wi-Fi b/g/n
  • Arka yüzde parmak izi okuyucu
  • 15 W hızlı şarj
  • USB Type-C bağlantısı
  • 3.5 mm kulaklık çıkışı
  • FM Radyo
  • 5000 mAh pil
  • Koyu Mavi ve Koyu siyah renk seçenekleri
  • 1699 TL
LG akıllı telefon üretimini durduruyor!
Oppo Reno 5G tanıtıldı! İşte fiyatı ve özellikleri
Nokia'nın tuşlu telefon sevdası bitmiyor: Şimdi de Nokia 108 4G ve 125 4G tanıtıldı
Sonraki Haber