Oppo Türkiye pazarında fena çuvalladı

Çin’in önde gelen akıllı telefon üreticilerinden biri olan Oppo’nun Türkiye pazarına geri dönüşü pek de parlak olmadı.

Çin’in en büyük akıllı telefon üreticilerinden biri olan Oppo, sürpriz bir şekilde Türkiye pazarından çıkma kararı almıştı. Oppo’nun Türkiye pazarından çıkması pek çok kişi için sürpriz bir gelişmeydi. Bu durumun temel nedeni ise Çinli üreticinin Türkiye’de fabrika açmış olmasıydı.

Hatırlanacağı üzere o dönemde verilen teşviklerle birlikte pek çok isim Türkiye’de akıllı telefon üretmeye başlamıştı. Nitekim Oppo da bu isimler arasında yer alıyordu.

Çok geçmeden Oppo Türkiye pazarından ayrılmaya karar verdi. Aslında bu durum kısmen de olsa anlaşılabilirdi. Çünkü Oppo’nun satışa sunduğu ve birbirini tekrar eden modeller kullanıcıların çok fazla ilgisini çekmiyordu.

Rakiplerine göre çok daha yüksek fiyatlar belirleyen Oppo, bu ilginç stratejisinden ötürü ülkemizde başarısız oldu.

Oppo Türkiye pazarında fena çuvalladı

Türkiye pazarından çıktıktan sonra bazı şirketlerin girişimi ile tekrardan dönüş yapma kararı alan Oppo, geçtiğimiz günlerde Reno 11FS isimli modelini satışa sundu. Neredeyse bir asgari ücret kadar fiyatı olan telefon tabi ki ilgi görmedi. Çünkü daha güçlü sistemi çok daha ucuza alabileceğimiz onlarca model vardı.

Oppo ilginç bir şekilde Xiaomi, Vivo gibi devleri görmezden gelip absürt fiyatlarla kullanıcıların karşısına çıkıyor. Üstelik telefonları da teknik donanım bakımından piyasadaki rakipleri ile aynı seviyede. Bu noktada ilginç olan kısım Oppo’nun daima rakiplerinden yüksek meblağlar talep etmesi. Bu durum da Oppo’nun yükselmesinin önündeki en büyük engel gibi görünüyor.

Galaxy S25 Serisinden Sadece Bir Model MediaTek İşlemciyle Gelecek
vivo X200 Serisi Dünyada Bir İlkle Gelecek
WhatsApp'a yeni özellik, bunu çok seveceksiniz
Sonraki Haber