OPPO Find X7 serisi uydu bağlantısı özelliğine kavuşacak

Çinli teknoloji şirketi OPPO tarafından geliştirilen Find X7 serisi, uydu bağlantısı özelliğine kavuşuyor.

OPPO, yeni nesil Find serisi akıllı telefonları olan OPPO Find X7 serisinin uydu bağlantısını destekleyeceğini duyurdu. Bu haber, şirketin resmi WeChat hesabında ve Weibo'da Digital Chat Station tarafından 10 Kasım'da paylaşıldı.

Huawei'nin Mate 50 ve Mate 60 serileri ile yerli uydu haberleşme kapasitesini öncü olarak tanıtmasının ardından, OPPO da Find X7 serisi cihazları ile bu kulübe katılmayı amaçlıyor.

Uydu bağlantısı, akıllı telefonunuzun uydu üzerinden hücresel hizmet kullanmadan iletişim kurmasını sağlayan bir süreçtir. Bu, akıllı telefon için bir mühendislik harikasıdır, çünkü eski uydu telefonlarının radyo antenini miras almadan en yakın yörüngedeki uydulara bağlanmayı başarır. Uydu bağlantısının akıllı telefonunuzda nasıl çalıştığını detaylı bir şekilde açıkladık, merak ediyorsanız inceleyebilirsiniz.

Uydu haberleşme teknolojisinin entegrasyonu, hücresel ağların olmadığı aşırı durumlarda bile akıllı telefonların bağlantı kurmasını sağlayarak iletişim ve potansiyel kurtarma çabalarını garanti altına alır.

OPPO Find X7 serisi uydu bağlantısı özelliğine kavuşacak

Çinli akıllı telefon devleri OPPO, Huawei, Xiaomi, Vivo ve Honor, Guangzhou'da bir araya gelerek "mobil telefonların doğrudan uyduya iletişim" teknolojisinin uygulanmasını geliştirmek için China Telecom ile iş birliği yapıyor. Bu, zorlu durumlarda kullanıcılarına güvenilir iletişim kanalları sağlamayı hedefliyor.

Huawei Mate 50 serisi cihazlar sadece kısa metin mesajları göndermek ve Çin'in BeiDou uydu ağı üzerinden haberleşerek navigasyon konusunda yardımcı olabiliyordu. Ancak, halefi Huawei Mate 60 Pro, tek bir iterasyonda uydu üzerinden arama yapmayı başardı. Uydu üzerinden arama yapmanıza ve çağrı almanıza olanak tanır. Şimdi, OPPO'nun yaklaşan Find X7 serisi için ne hazırladığını görmek kaldı.

OPPO'nun bu teknolojiye yönelimi (DCS aracılığıyla), geleneksel ağların mevcut olmadığı durumlarda bile akıllı telefonların dış dünya ile sorunsuz bir şekilde bağlantı kurabileceği bir geleceğin işaretini veriyor.

Bu işlevi sık sık kullanmayabilir ve tasarım veya işlem kapasitelerindeki rutin iyileştirmeler kadar takdir etmeyebilirsiniz, ancak ihtiyacınız olduğunda akıllı telefonunuzda olmasını istediğiniz tek özellik budur ve bu, bu bağlantı özelliğini diğerlerinden ayıran şeydir.

Motorola Moto Razr 2023 yeni renk varyantına kavuştu
Apple, Android cihazlar için takas desteğini arttırıyor
iPhone 16 Pro Max şarj performansıyla komik duruma düştü
Sonraki Haber