Microsoft Apple’a yüklendi; “bu resmen soygun”

Teknoloji dünyasındaki dev isimlerden biri olan Microsoft, Apple’a yüklendi. İşte tüm detaylar.

Teknoloji sektöründeki dev isimlerin başında gelen Microsoft, Apple’ı hedef tahtasına oturttu. Apple’ın App Store üzerinden satışa sunulan her bir ürün için yüzde 30 komisyon almasını soygun olarak nitelendirdi.

Microsoft, Rekabet ve Piyasalar Kurumu’na (CMA) gönderdiği son raporda, Apple’ın aldığı yüzde 30’luk komisyonun sürdürülebilir olmadığını vurguladı. Hali hazırda mobil mağazalar içerisinde en çok komisyonu alan Apple. Üstelik bu komisyonun açık ara en fazla komisyon olduğunu da belirtmemiz gerekiyor.

Uygulama geliştiriciler, vergilerle birlikte satışlarından yüzde 50’lik bir kayıp yaşıyorlar. Elbette bu durum ülkeden ülkeye değişiyor. Fakat Apple’ın yüzde 30’luk komisyonu sabit bir şekilde karşımıza çıkıyor.

Microsoft Apple’a yüklendi; “bu resmen soygun”

Microsoft’tan önce farklı şirketler de Apple’ın yüksek komisyonlarından rahatsız olduğunu net bir şekilde rekabet kurumlarına iletmişti. Hatta Epic Games Store bu konuda önemli bir mücadele verdi. Nitekim vermeye de devam ediyor.

Hali hazırda Avrupa’da Apple bu savaşı kaybetmiş durumda. Fakat Avrupa dışında kullanıcılar için App Store harici ikinci bir seçenek yer almıyor.

iPhone SE 4 ekran özellikleri ve işlemcisi belli oldu
Apple'dan zam kararı: iPhone 16 tanıtımı sonrası zamlar havada uçacak
Elon Musk ABD'deki Trump destekçilerine her gün 1 milyon dolar veriyor
Sonraki Haber