Katlanabilir akıllı telefonların popülaritesi günden güne artıyor

Katlanabilir akıllı telefon sektörü büyük bir hızla büyümeye devam ediyor. İşte bu piyasadan gelen en son veriler.

Counterpoint Research'ün yakın zamanda yayınlanan bir raporuna göre, Hindistan'ın ultra premium segmentinde, 45.000 Rupi üzeri fiyatlandırılmış katlanabilir akıllı telefon pazar payı 2025 yılı sonunda dört katına çıkarak yüzde 35'e ulaşması bekleniyor. Şu an itibariyle, katlanabilirler, 2023 Haziran'ında ultra-premium Android akıllı telefon sevkiyatlarının yalnızca yüzde 8'ini oluşturuyor.

Rapor, katlanabilir akıllı telefonların kabulünün Hindistan'daki genel mobil pazarda sadece yüzde 1'lik bir payla nispeten yavaş olduğunu belirtiyor. Fakat, özellikle maddi gücü olan kadın kullanıcılar arasında çok popüler olan flip telefonlar, 2023'ün ilk yarısında Hindistan'daki toplam katlanabilir cihaz sevkiyatının yüzde 82'sini oluşturdu.

Üretimin yerelleştirilmesi de pazar büyümesini destekleyen kritik bir faktör oldu. Hindistan'da üretilen amiral gemisi cihazlar olan Vivo Fold, Samsung Z Fold5 ve Flip5, yerelleştirilmiş üretimin gücünü kanıtlarken, katlanabilir akıllı telefonların ülkedeki popülerliğini de artırıyor.

Daha fazla akıllı telefon üreticisinin katlanabilir telefon pazarına girişi, sektörü daha dinamik ve rekabetçi hale getireceği düşünülüyor. Araştırma firması Techarc, Hindistan'ın bu yıl 635.000 katlanabilir akıllı telefon satmayı planladığını tahmin ediyor.

Katlanabilir akıllı telefonların popülaritesi günden güne artıyor

Buna karşın, katlanabilir akıllı telefonların global sevkiyatı, bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 64'lük etkileyici bir büyüme kaydetti. Büyüme oranında Çin yüzde 117 ile liderliği elinde tutarken, Hindistan yüzde 967'lik şaşırtıcı bir büyüme oranı ile birinci sırayı aldı. MEA pazarı yüzde 197 ile ikinci, Kuzey Amerika ise yüzde 43 ile üçüncü sırada yer alıyor.

Katlanabilir pazardaki büyük oyuncu Samsung'un gelecekte hırslı planları var. Şirket, 2023 yılına kadar katlanabilir telefonların toplam Galaxy akıllı telefon satışlarının yüzde 20'sini oluşturmasını hedefliyor. Yaklaşan yıllarda yıllık olarak 100 milyon katlanabilir telefon satmayı planlayan Samsung, 2025 yılına kadar akıllı telefon satışlarının yarısının katlanabilir modellerden gelmesini hedefliyor.

Hindistan'da katlanabilir akıllı telefonlara olan talebin artması, tüketicilerin tercihlerinde önemli bir değişim olduğunu gösteriyor. Kullanıcılar giderek daha yenilikçi ve özellik dolu cihazları tercih ediyor. Pazarın evrimleşmeye devam etmesi ve daha fazla oyuncunun sahneye çıkmasıyla, hem üreticiler hem de tüketiciler için heyecan verici fırsatlar sunulmuş olacak.

Huawei çıldırdı! Bedavadan biraz pahalıya tablet satıyorlar, hem de Türkiye'de!
Samsung iddialı: Katlanabilir telefonlar Note serisini geçecek!
Samsung Galaxy S25 ailesinin batarya kapasitesi belli oldu
Sonraki Haber