iQOO Z9 Turbo+ çalışmaları sürüyor

iQOO, Dimensity 9300+ işlemcili yeni Z9 Turbo+ modeli üzerinde çalışıyor olabilir. Bu modelin performansı, oyun severler için büyük bir adım olabilir.

iQOO, nisan ayında Snapdragon 6 Gen 1, Snapdragon 7 Gen 3 ve Snapdragon 8s Gen 3 çipsetleriyle donatılmış iQOO Z9x, Z9 ve Z9 Turbo modellerini Çin'de tanıttı. Yeni bir sızıntı, markanın Çin pazarına yönelik başka bir Z9 serisi telefonu üzerinde çalıştığını ortaya koydu.

Digital Chat Station'a (DCS) göre, iQOO Z9 Turbo+ modeli yakında Çin pazarına sunulacak. Ne yazık ki, sızıntı kaynağı cihaz hakkında başka bir bilgi paylaşmadı. Bir başka teknoloji blogcusu, bu cihazın Dimensity 9300+ çipseti ile donatılacağını iddia ediyor.

Mayıs ayında iQOO, Dimensity 9300+ çipsetine sahip iQOO Neo 9S Pro modelini tanıtmıştı. Görünüşe göre Z9 Turbo+ da markanın bir diğer Dimensity 9300+ çipsetli telefonu olacak. Şu an için Z9 Turbo+ modelinin diğer özellikleri hakkında bir bilgi bulunmuyor. Z9 Turbo ile aynı özelliklere sahip olup, sadece farklı bir çipsetle gelmesi muhtemel görünüyor. İşte cihazın özelliklerine bir göz atalım.

iQOO Z9 Turbo Özellikleri iQOO Z9 Turbo, IP64 sertifikasına sahip ve 6.78 inç büyüklüğünde AMOLED ekranı ile 1.5K çözünürlük, 120Hz yenileme hızı ve ekran içi parmak izi sensörü sunuyor. Cihazın içinde Snapdragon 8s Gen 3 çipseti, 16 GB'a kadar LPDDR5x RAM, 1 TB'a kadar UFS 4.0 depolama ve 80W şarj destekli 6000mAh batarya bulunuyor.

Z9 Turbo, OriginOS 4 tabanlı Android 14 ile çalışıyor. Ön tarafında 16 megapiksel kamera, arka panelinde ise 50 megapiksel ana kamera ve 8 megapiksel ultra geniş açılı lens bulunuyor.

Sonuç olarak, iQOO'nun Z9 serisine yeni bir üye eklemesi bekleniyor. Z9 Turbo+ modeli hakkında henüz detaylar netleşmemiş olsa da, markanın Dimensity 9300+ çipsetini kullanacak olması dikkat çekici. Gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceğiz.

iQOO ilk oyun kulaklığını tanıttı
iPhone 17 daha ince olacak, MacBook ve Apple Watch da aynı yolu izleyecek
iPhone 16 Pro’nun rakibi Xiaomi 15 Pro fiyatıyla şaşırttı
Sonraki Haber