iPhone modellerine yeni zam kapıda! Biri Apple'ı durdursun!

Amerikalı teknoloji devi Apple’ın en popüler ürünü iPhone modelleri, bir kez daha zam iddialarıyla gündeme yerleşti.

Akıllı telefon denildiğinde akla gelen ilk cihaz olan iPhone, tasarımı veya özellikleri ile olduğu kadar fiyatı ile de gündeme gelen bir telefon. Özellikle iPhone 14 serisinin ülkemizdeki satış fiyatı göz önüne alındığında, bir telefonun bu kadar para edip etmeyeceği sorgulanırken, yakın gelecekte bu tarz söylemlerin daha da artabileceğini ifade edelim. Nitekim Apple’a yakın kaynaklar, iPhone 14 başta olmak üzere bütün iPhone fiyatlarının zamlanabileceğini iddia ediyorlar.

Aslında iPhone 14’ün Amerika Birleşik Devletleri’ndeki fiyatına baktığımız zaman, bu serinin tıpkı bir önceki modelde olduğu gibi yine 799 dolardan başlayan fiyatlarla satıldığını görüyoruz. Ancak Amerika Birleşik Devletleri’nin dışına çıkıldığında bu durum değişiyor. Örneğin, Birleşik Krallıklar’da iPhone 14’ün fiyatı 975 dolardan başlıyor üstelik bu rakam geçtiğimiz yılın modeline göre 80 dolar daha pahalı.

iPhone modellerine yeni zam kapıda! Biri Apple'ı durdursun!

Söz konusu fiyat farkına rağmen yakın zamanda bu bölgede yeni bir fiyat güncellemesinin yapılabileceğini de belirtelim. Bu söylentilerin arkasında yatan sebep ise, doların diğer para birimleri karşısındaki yükselişi. Apple, iPhone modellerini kaç paraya satarsa satsın, son aşamada o parayı dolara çevirerek ülkesine geri alıyor bu nedenle de doların diğer para birimleri karşısında yükselmesi demek, Apple’ın karının azalması manasına geliyor. İşte bu nedenle de Apple’ın yakın zamanda iPhone fiyatlarını ABD ve Çin dışında arttıracağı ve bu sayede gelirlerini koruma yoluna gideceği düşünülüyor.

iPhone kullananlar iOS'ten soğudu! Böyle güncelleme mi olur?
Honor Play 30M tanıtıldı! Honor'un yeni bütçe dostu telefonu
Apple’dan beklenmedik hamle, iş ortakları bunu beklemiyordu
Sonraki Haber