iPhone 16 Pro’nun rakibi Xiaomi 15 Pro fiyatıyla şaşırttı

Akıllı telefon fiyatları artmaya devam ediyor. Bu modaya Xiaomi de ayak uydurdu. İşte konunun detayları.

Xiaomi denildiğinde pek çok kişinin aklına fiyat performans bazında güçlü modeller gelecektir. Fakat bu durum yavaş yavaş değişmeye başladı. Nitekim Xiaomi artık fiyat performans bazındaki modelerini Redmi’ye kaydırdı. Xiaomi  logosu taşıyan modeller ise fiyat tarafında biraz daha yüksek etiketlerle karşımıza çıkıyor.

Bu duruma en net örneklerden birisi de yakın zamanda satışa sunulması beklenen Xiaomi 15 Pro. Bilindiği üzere Xiaomi , Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 4 ile donattığı yonga setini yakın zamanda kullanıcıların beğenisine sunacak. Peki bu modelin başlangıç fiyatı ne kadar olacak?

iPhone 16 Pro’nun rakibi Xiaomi 15 Pro fiyatıyla şaşırttı

Geçtiğimiz gün sızdırılan Çin kaynaklı bir rapora göre Xiaomi 15 Pro’nun başlangıç fiyatı 775 dolar olarak belirlenmiş durumda. Bu fiyatın Xiaomi için biraz yüksek kaçtığını söyleyebiliriz. Çünkü geçtiğimiz yıl çıkan Xiaomi 14 serisinde başlangıç fiyatı seviyeleri ortalama olarak 100 dolar daha ucuzdu.

Son dönemde global anlamda telefon fiyatlarında bir artış söz konusu. Yani modeller direkt olarak dolar bazında zamlanıyor. Muhtemelen Xiaomi de bu trende ayak uydurmuş olabilir.

Elbette bunun resmi bir açıklama olmadığını ve sızdırılan bir rapor olduğunu da hatırlatmamız gerekiyor.

iPhone 16 Serisi Cihazınız Bozulursa Kurtarmak Çok Kolay Olacak
Samsung Galaxy S25 ailesinin batarya kapasitesi belli oldu
Telsizler uzaktan patlatıldı, peki telefonlarımızı da patlatabilirler mi?
Sonraki Haber