iPhone 16 çıkınca Türkiye'deki kullanıcılar iPhone 13'e akın etti, evet iPhone 13

Teknoloji dünyasında herkes yeni iPhone 16’nın özellikleriyle ilgileniyor. Ancak online alışveriş rehberi Cimri’nin verilerine göre, iPhone 16 çıktıktan sonra iPhone 13’ün fiyat karşılaştırmaları yüzde 196 oranında artış gösterdi.

Apple'ın yeni nesil iPhone modelleri kısa süre önce satışa çıktı. iPhone 16 fiyatlarının beklenenin üzerinde olması kullanıcıları iPhone 13'e yönlendirdi. iPhone 16'nın çıkmasıyla bir tık daha aşağıya düşen iPhone 13'ün fiyatları kullanıcıların bu cihaza yönlenmesine zemin hazırladı. 

Şimdiye kadar ülkemizde en çok talep gören iPhone modelleri iPhone 11 ve 12'ydi. Fakat iPhone 16'nın çıkmasıyla birlikte talebin iPhone 13'a kaydığı ortaya çıktı.

Önümüzdeki süreçte muhtemelen iPhone 17'nin duyurulmasından sonra talep iPhone 14'e kayacaktır. Görünen o ki Türkiye'deki genel kitle güncel iPhone modellerini 3 nesil geriden takip ediyor.

iPhone 16 çıkınca Türkiye'deki kullanıcılar iPhone 13'e akın etti, evet iPhone 13

Teknoloji ürünlerinin fiyatlarındaki dalgalanma, tüketicilerde farklı bir satın alma eğilimi yaratıyor. Apple’ın uluslararası bir lansmanla dünyaya tanıttığı iPhone 16’nın piyasaya çıkmasının ardından, Apple dışındaki satıcıların fiyatlarında artış görüldü. Bu durumun akabinde ise Türkiye’deki tüketici davranışları ise ilginç bir reaksiyon gösterdi. 

Online alışveriş rehberi Cimri’nin verilerine göre, Apple iPhone 16 çıktıktan sonra, üç jenerasyon önce piyasaya sürülen iPhone 13’ün fiyat sorgulamaları yüzde 196 oranında artış gösterdi.  

vivo V40 Serisi, orta segmente oyunun kurallarını değiştirmek için Türkiye'ye geliyor
iPhone 17 Pro'nun yeni renk seçenekleri ortaya çıktı
Joker 2 filmi, beyaz perdede fiyasko yarattı
Sonraki Haber