iPhone 15 serisinin yükünü iPhone 15 Pro Max çekecek!

Apple’ın yeni akıllı telefon serisi iPhone 15’in tanıtımına artık sayılı gün kalmışken, bu cihazlar hakkında yeni bilgiler gelmeye de devam ediyor.

iPhone 15 serisi yakında tanıtılacak ve telefon hakkında birçok söylenti var. Eylül'ün ikinci haftasında tanıtılacaklar ve bir hafta sonra satın alınabilecekler. Analist Ming-Chi Kuo'ya göre, iPhone 15 Pro Max, serideki en popüler model olacak, fiyatı daha yüksek olmasına rağmen.

Kuo, iPhone 15 Pro Max'in tüm iPhone 15 sevkiyatlarının yüzde 35 ile 40'ını oluşturmasını bekliyor. Bu, Omdia'nın 2023'ün ilk yarısında global akıllı telefon sevkiyat istatistiklerine göre en popüler iPhone olan iPhone 14 Pro Max'e göre yüzde 10-20'lik bir artıştır.

iPhone 15 serisinin yükünü iPhone 15 Pro Max çekecek!

iPhone 15 Pro Max'in popülerliğinin ana nedenlerinden biri, şu anki modellere kıyasla 5x-6x optik zoom sunan periskop lens kamerası olmasıdır. Bu yıl periskop lens kamerası sadece Pro Max modeline özel olacak, ancak önümüzdeki yıl daha küçük iPhone 16 Pro'da da bulunacak.

Ancak periskop lens, geleneksel yüksek kaliteli lense göre 3-4 kat daha pahalı. Bu nedenle Apple, iPhone 15 Pro modellerinin fiyatını en az 100 dolar artırma söylentisi var.

Daha önce iPhone 15 Pro Max'in periskop lensin kullanılabilirliği nedeniyle gecikeceği söyleniyordu. Ancak Kuo'ya göre bu modelin seri üretimine bu hafta başlandı. Bu nedenle diğer yeni modellerle birlikte sunulması bekleniyor, ancak başlangıçta bazı tedarik kısıtlamaları olabilir.

Asus müjdeyi verdi!
Google’ın güncelleme politikasındaki değişiklik, sektörde heyecan yarattı
Apple Türkiye şaşırttı, yüzde yüz zam kullanıcıları isyan ettirdi
Sonraki Haber