iPhone 15 Pro modelinde bulunan bu özellik başka bir iPhone serisinde yok!

Amerikalı teknoloji devi Apple tarafından geçtiğimiz günlerde satışa sunulan iPhone 15 Pro modelleri, daha önceki serilerde bulunmayan bir özelliğe sahip.

Apple, iPhone 15 serisini yakın zamanda tanıttı. Bu yeni akıllı telefonlar ay sonunda tüm dünyada satışa sunulacak. Özellikle India'da aynı gün lansmana tanık olacağız. Fakat bu sadece bölgedeki ilk değil. Markanın iPhone 15 Pro modelleri ilk kez yerel GPS teknolojisini destekleyecek.

iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max, GPS için NavIC özelliğine sahip olan ilk iPhone modelleridir. NavIC, Indian Uzay Araştırma Organizasyonu (ISRO) tarafından geliştirilen özgün bir GPS teknolojisidir. NavIC, yedi uydu kullanarak Hindistan'ı ve sınırın 1.500 kilometre ötesini kapsar. Ayrıca kara, hava ve deniz taşımacılığı gibi çeşitli amaçlara da hizmet eder.

iPhone 15 Pro modelinde bulunan bu özellik başka bir iPhone serisinde yok!

iPhone 15 Pro serisinin detaylı özellik listesinde bu özellik belirtilmiştir. Ne yazık ki NavIC desteği sadece üst segment cihazlarla sınırlı. Başka bir deyişle, iPhone 15 ve iPhone 15 Plus bu yerel GPS teknolojisine sahip değil. iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max, NavIC'ı destekleyen ilk modellerdir. Bu da Xiaomi, OnePlus ve Vivo gibi diğer akıllı telefon markalarının izinden gittiğini gösteriyor.

ISRO'nun teknolojisi son yıllarda daha yaygın olarak benimseniyor. Bu hamle, Apple'ın bölgede genişlemeye olan bağlılığını da gösteriyor. Apple zaten yeni iPhone 15 serisini bölgede monte etmeye başladı ve üretimini daha da genişleterek Çin'e olan bağımlılığını azaltmayı planlıyor.

Vivo T2 Pro 5G, lansmandan önce Geekbench testinde görüldü
Xiaomi 14 serisi 12GB RAM ile başlayacak!
Otomobilde kabus geri dönüyor, sıfır stokları tükendi
Sonraki Haber