Huawei'in amacı 5.5G teknolojisinin lideri olmak

Uzun yıllardır Amerikan ambargosuna maruz kaldığı için 5G yarışında gerilerde kalan Huawei, bu durumu 5.5G teknolojisiyle geride bırakmak istiyor.

Huawei Technologies, 5G teknolojisini tüm dünyada yaygınlaşırken, bir adım öteye giderek 5.5G ağlarını tanıttı. Dubai'de büyük bir törenle duyurulan bu yeni teknoloji, Huawei'nin China Mobile, China Telecom, China Unicom gibi telekom devleriyle, Birleşik Arap Emirlikleri'nden du ve Suudi Telekomünikasyon Şirketi ile yaptığı iş birlikleriyle mümkün oldu.

Mayıs ayı itibariyle, Çin 2.8 milyondan fazla 5G baz istasyonuna sahip oldu. Bu istasyonların yüzde 52’si, China Mobile’ın gelecekteki 5G baz istasyon çalışmalarında Huawei ekipmanlarına dayanacak. Peki, Huawei'nin 5.5G teknolojisini bu kadar önemli yapan nedir? Şirket, yeni teknolojinin mevcut ağlardan on kat daha hızlı, düşük gecikmeli ve enerji verimli olduğunu iddia ediyor. VR oyun oynamanın ya da akıllı arabaları herhangi bir gecikme olmaksızın kullanmanın hayalini kurun. Bu sadece bireysel tüketiciler için değil, beklenen bu yükseltmelerin çeşitli endüstriler için devrim niteliğinde olması bekleniyor.

Huawei'in amacı 5.5G teknolojisinin lideri olmak

Cao Ming, Huawei’nin kablosuz çözümlerinden sorumlu başkanı, “5.5G’nin hızlanmış ticarileşme aşaması küresel olarak zaten başladı.” şeklinde belirtti. Yaklaşık 20 ülkenin 5.5G için spektrumları yerinde olduğu bildirildi. Bu durum, 5.5G teknolojisinin sadece gelecekteki bir vizyon olmadığını, ana akım benimseme için hazırlanan bir teknoloji olduğunu açıkça gösteriyor. Cao Ming, bu teknolojinin geleneksel sektörlerdeki verimliliği artırmadaki rolünü vurguladı ve böylece daha geniş bir dijital dönüşümün sinyallerini verdi.

5.5G ağı sadece küçük bir yükseltme değil; bağlantı ve endüstri genelindeki uygulamaları nasıl düşündüğümüz konusunda bir paradigma değişikliği temsil ediyor. Huawei'nin bu teknolojiyi piyasaya sürmesiyle, şirket dijital geleceği yönlendirme konumunda görünüyor.

Huawei Nova 12 ailesi çok iddialı geliyor!
Google'ın önceliği performans değil pil ömrü!
Apple'a şok dava, işte bu sefer başı dertte
Sonraki Haber