Huawei'den şok karar, herkes nedenini merak ediyor

Huawei'den beklenmedik karar: P70 serisinin lansmanı iptal edildi. Çinli teknoloji şirketinin bu hamlesinin arkasında yatan durum ne?

Huawei'nin P70 serisini piyasaya sürme planları, bir basın konferansının iptal edildiğine dair haberlerin ardından belirsizliğe büründü. Sektörden duyumlar, bu telefonların geleneksel lansman etkinliğini atlayarak doğrudan "Pioneer Programı"na dahil olabileceğini ve hatta bugün satışa sunulabileceğini öne sürüyor. Sosyal medyada dolaşan dedikodulara göre, bir basın toplantısının ansızın iptal edildiği ve medyaya bilet iadelerinin yapıldığı yönünde. Huawei yetkili mağazalarının P70 serisi için körü körüne sipariş almaya başladığı bilgisi de kafaları karıştırıyor. Resmi çıkış tarihi hala netleşmemiş olsa da, bu durum telefonların çok yakında kullanıcılara sunulabileceğini düşündürüyor.

P70 serisi hakkında ortaya çıkan sızıntılar, cihazların güçlü donanım ve yenilikçi özelliklere sahip olacağını gösteriyor. Geekbench listeleri, Kirin 9000S yonga setinin cihazları güçlendireceğine işaret ediyor.

Huawei'den şok karar, herkes nedenini merak ediyor

Bu yonga setinin standart ve üst düzey modellerde farklı saat hızlarına sahip olabileceği belirtiliyor. Her iki modelin de büyüleyici dört kenarlı tasarıma sahip yaklaşık 6.58 inç veya 6.8 inç boyutlarında 2.5D 1.5K LTPO ekranla donatılacağı söyleniyor.

Kamera tarafında ise, fiziksel değişken diyaframa sahip OV50H veya IMX989 sensörlerinin kullanılabileceği konuşuluyor. Bu sensörlere, 50MP ultra geniş açılı lens ve 50MP'lik 4x periskop telefoto lens eşlik edebilecek. Cihazların ayrıca yeni uydu iletişim teknolojisine ve yenilikçi bir dış tasarıma sahip olması bekleniyor. Huawei'nin geçmişte de benzer sürpriz lansmanlara imza attığını hatırlatmak gerek. Önceki yıl Mate 60 Pro modelinin sessizce ve herhangi bir basın toplantısı olmadan çevrimiçi olarak piyasaya sürülmesi bunlardan biriydi. P70 serisinin de benzer bir sürprizle kullanıcılarla buluşması ihtimali üzerinde duruluyor. Ayrıca, P70 serisi ile birlikte 10 farklı ürünün daha tanıtılacağına dair söylentiler mevcut.

Honor'ın uygun fiyata satacağı yeni telefonunda tam 6000 mAh'lık pil var
Samsung'dan kullanıcılarını sevindiren hamle, tüm sorunları çözüyoruz
Apple Vision Pro'ya rakip: Huawei VR tanıtım tarihi ve özellikleri netleşti
Sonraki Haber