Huawei Mate 60 renderleri sızdı: iPhone 15'e güçlü bir rakip

Huawei tarafından geliştirilen Mate 60’ın sızan renderları bu telefonun iPhone 15’e rakip olabilecek seviyede bir cihaz olduğunu gösteriyor.

Akıllı telefon üreticileri arasında en talihsiz şirketlerden biri hiç şüphesiz Huawei. 2010'larda Mate 20 serisi gibi mükemmel telefonlarıyla teknoloji meraklılarının dikkatini çeken Huawei, küresel pazarda lider olmayı hedeflemişti. Ancak, 2019'dan bu yana ABD ambargosu nedeniyle zorlu bir süreçten geçiyor. Çin dışında hemen hemen her ülkede önemli ölçüde pazar payını kaybetmesine rağmen, Huawei pes etmiyor. Teknoloji devi şu anda Mate 60 üzerinde çalışıyor ve bu telefonun iPhone 15'in en güçlü rakiplerinden biri olması bekleniyor. Son zamanlarda bu büyüleyici telefonun render görüntüleri ortaya çıktı.

Bir duyumcu, Huawei Mate 60'ın render görüntülerini sızdırdı. Görüntülerde telefonun arka tarafında, Mate 40 Pro'ya benzer bir tasarımda üç kamera olduğu görülüyor. Flaş modülü üst tarafta bulunuyor. Görüntüdeki telefon mat siyah ve parmak izi direnci görünüyor. Bu, kılıf olmadan telefonlarını kullanmayı tercih eden kullanıcılar için iyi bir haber. Logonun ve kamera adasının etrafındaki altın rengi şık bir görünüm katıyor. Maalesef cihazın önünü gösteren bir görüntü yok. Ancak ne bekleyeceğimizi bildiğimizden bu bir sorun değil.

Huawei Mate 60 renderleri sızdı: iPhone 15'e güçlü bir rakip

Huawei Mate 60 serisinin en dikkat çeken özelliklerinden biri, Dynamic Island türü (Spirit Island) hap şeklinde bir ön kamera ile gelecek olması. Bu alan, Apple'ın telefonlarındaki gibi etkileşimli olacak. Huawei Mate 60 serisi, HarmonyOS 4.0 ile birlikte piyasaya sürülmesi bekleniyor. 4 Ağustos'ta ortaya çıkması beklenen bu yeni işletim sistemi, birçok yeni özellik sunarak Huawei telefonlarını yeni bir seviyeye çıkaracak ve iOS ve Android ile rekabet etmeyi kolaylaştıracak.

Huawei, Mate 60 serisinin resmi çıkış tarihini henüz açıklamadı. Ancak bazı raporlara göre, telefonun 2023'ün Eylül veya Ekim ayında piyasaya sürülmesi planlanıyor.

Yeni Vivo modeli Türkiye'de satışta! Xiaomi Redmi modellerinden çok daha ucuz!
Vivo X Fold 3 çıkış tarihi netleşti
Circle to Search özelliğini alan Samsung modelleri açıklandı
Sonraki Haber