Huawei hala bazı sorunlarla mücadele etmeye devam ediyor

Huawei her ne kadar son zamanlarda pek çok önemli konuda büyük atılımlar yapmış olsa da, hala bazı konulardaki sıkıntılı süreçlerini tam olarak sona erdirmiş değil.

Portekiz'in ulusal iletişim otoritesi ANACOM, ülkenin 5G mobil ağlarına Huawei Technologies'ın ekipmanlarını dahil etmemek için büyük operatörlerle işbirliği yaparak yüksek seviye bir kararı uygulamaya aldı. Çinli teknoloji devinin bu durumu yasal olarak itiraz etmesi, Huawei'nin Portekiz'deki 5G pazarında önemli bir rol oynama hedefi için büyük bir engel teşkil ediyor.

ANACOM, güvenlikle ilgili kararları hayata geçirme konusundaki kararlılığını sadece ulusal hedeflerle değil, aynı zamanda Avrupa'nın genel rehberlikleriyle de uyumlu bir şekilde teyit ediyor. Bu işbirliği Altice, NOS ve Vodafone gibi büyük telekom operatörlerini de içeriyor ve Portekiz'in 5G ağlarının güvenliğini artırma konusundaki adanmışlığını vurguluyor.

Huawei hala bazı sorunlarla mücadele etmeye devam ediyor

Portekiz'in Başbakan'a danışmanlık yapan Stratejik Siber Güvenlik Danışma Konseyi (CSSC) Mayıs ayında, Huawei'yi doğrudan zikretmese de, onun planlarına bir darbe olarak algılanan bir kararı kabul etti. Bu karar, Avrupa Birliği rehberlikleriyle uyumlu bir güvenlik değerlendirmesi temel alınarak hazırlandı. Bu durum, büyük operatörleri 5G ana ağlarında Huawei ekipmanlarından kaçınmaya teşvik etti.

Telekom ekipmanı üretiminde küresel bir lider olan Huawei, bu gelişmelere cevaben Ağustos sonunda Lizbon'da bir dava açarak kendi meşru haklarını korumayı amaçladı. Bu hukuki mücadele, durumun karmaşıklığını daha da artırıyor.

CSSC'nin aldığı karar, Çinli tedarikçilere direkt olarak hedef almasa da, Avrupa ve Amerika'da Çin'in kritik altyapılarda yer almasının potansiyel güvenlik riskleri konusundaki artan endişeleri yansıtıyor. Hem Pekin hem de Huawei bu iddiaları şiddetle reddediyor, ancak Avrupa ve Amerikan kaygıları devam ediyor.

Huawei Mate 60 Pro hemen her tür işkenceye dayanabiliyor!
Honor X50 GT’nin sızdırılan özellikleri heyecan yaratıyor
Otomobilde kabus geri dönüyor, sıfır stokları tükendi
Sonraki Haber