Huawei eski günlerine geri mi dönüyor?

Çinli teknoloji devi Huawei, uzun bir aradan sonra akıllı telefon pazarında bir kez daha önemli ölçüde büyüme yaşadı.

2023'ün ikinci çeyreğinde, pazar araştırma firması Counterpoint Research'ün en son verilerine göre Huawei, Çinli akıllı telefon pazarında sıra dışı bir performans gösterdi. Büyük üreticilerin satışlarında genel bir düşüş yaşanırken, Huawei'nin satışları olağanüstü bir yıllık büyüme oranı olan %58'i gördü. Huawei'nin satışlarındaki artış, düzenli ürün yayın programının yeniden başlatılmasına bağlanabilir. Bu, şirketin geniş çevrimdışı dağıtım kanallarından yararlanmasını ve en üst düzey şehirlerde kurulu marka imajını güçlendirmesini sağladı.

Diğer üreticiler arasında Realme ve Apple da Q2'de olumlu bir büyüme kaydetti, Vivo ise %17.7'lik bir pazar payı ile en üst sıradaki yerini korudu. 2023'ün ilk yarısındaki zorluklara rağmen, Counterpoint Research, Çin'in akıllı telefon pazarındaki satışlarda yıl boyunca hafif bir düşüş bekliyor. İlk yarıya göre ikinci yarıda iyileşmeler beklenirken, sürekli pazar zorlukları nedeniyle önemli bir toparlanma zor olabilir.

Huawei eski günlerine geri mi dönüyor?

Huawei'nin amiral gemisi serisine olan odaklanması ve Nova 11 serisi ve P60 serisi gibi orta segment ve amiral gemisi telefonların son dönemdeki lansmanları, satış büyümesini artırmada belirleyici oldu. Ayrıca, etkileyici bir kamera kurulumuna sahip olduğu söylenen yaklaşan Mate 60 serisinin de satışları daha da artırması bekleniyor. Huawei, 4 Ağustos'ta en son Harmony OS 4.0'ı tanıtmaya da hazır.

Buna ek olarak, Huawei'nin yerli ortakların yardımıyla 5G mobil çipinin seri üretimine yeniden başlama hazırlığı yaptığına dair raporlar var. 2023'ün ikinci çeyreğinde toplam Çin akıllı telefon satışları yıllık %4 düşerken, 618 e-ticaret festivali Haziran ayında çok ihtiyaç duyulan bir rahatlama getirdi ve yılın ikinci yarısı için daha iyi bir umut yarattı.

Galaxy S23 Ultra kullanıcılarına kötü haber
Huawei Mate X3 Pro hakkında yeni bilgiler var
Otomobilde kabus geri dönüyor, sıfır stokları tükendi
Sonraki Haber