Honor X6a sessiz sedasız satışa sunuldu

Çinli teknoloji devi Honor tarafından geliştirilen yeni fiyat performans odaklı akıllı telefon modeli X6a sessiz sedasız satışa sunuldu.

Honor, yeni giriş seviyesi telefonu X6a'yı sessizce İngiltere'de piyasaya sürdü. Büyük depolama alanı, geniş ekran ve yüksek yenileme hızına sahip ekran gibi özelliklerle dikkat çeken telefonun detaylarına gelin birlikte bakalım.

Honor X6a, damla çentikli bir ekran tasarımına sahip 6.56 inçlik IPS LCD panelle geliyor. HD+ çözünürlük sunan ekran, 720 x 1612 piksel çözünürlükte ve 20.15:9 en boy oranında. Ayrıca, daha akıcı bir kullanıcı deneyimi sunan 90Hz yenileme hızına da sahip. Telefonun kalbinde, MediaTek Helio G36 adlı sekiz çekirdekli bir işlemci bulunuyor. Honor X6a, 4 GB ve 6 GB RAM seçenekleri ile satın alınabiliyor. Her iki model de 128 GB dahili depolama alanına sahip ve ek depolama alanı ihtiyacı için bir microSD kart yuvası da mevcut.

Arka kamera kurulumunda üçlü bir sistem göze çarpıyor: f/1.8 diyafram açıklığına sahip 50 megapiksellik ana kamera, f/2.4 diyafram açıklığına sahip bir derinlik kamerası ve aynı diyafram açıklığına sahip bir makro kamera. Portre modu, time-lapse, süper makro, HDR fotoğraf ve 1080p video kayıt özellikleri sunan bu kamera kurulumu, oldukça etkileyici özelliklere sahip. Telefonun önünde ise f/2.2 diyafram açıklığına sahip 5 megapiksel bir selfie kamerası bulunuyor ve bu kamera da portre modu, time-lapse fotoğrafçılığı ve yüz tanıma gibi özelliklere sahip.

 Honor X6a sessiz sedasız satışa sunuldu

Honor X6a'nın enerjisini 5,200mAh kapasiteli bir batarya sağlıyor ve bu batarya, 22.5W kablolu şarjı destekliyor. Telefon, Android 13 tabanlı Magic OS 7.1 ile kutudan çıkıyor. Bağlantı seçenekleri arasında çift nano SIM kart desteği, 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.1, NFC, GPS, USB-C portu ve 3.5mm ses jakı bulunuyor. Güvenlik için ise yan tarafında bir parmak izi sensörü bulunuyor. Telefonun boyutları 163.32 x 75.07 x 8.35mm ve ağırlığı ise 188 gram.

Honor X6a'nın İngiltere'deki fiyatı 129 GBP (yaklaşık 165 dolar) ve Gece Siyahı, Gökyüzü Gümüşi ve Göl Mavisi renk seçenekleriyle satılıyor. Telefonun diğer Avrupa ülkelerinde de yakında satışa çıkması beklenirken, Avrupa dışındaki hangi pazarlarda satışa sunulacağı henüz belli değil.

iPhone 15 serisine ilişkin bu dedikodular çok konuşulacak
Xiaomi MIX Fold 3 bu defa da kamera özellikleriyle kendinden bahsettiriyor
Half Life 2 Episode 3 için ilk tanıtım videosu yayınlandı
Sonraki Haber