Honor katlanabilir akıllı telefon pazarına ağırlığını koyuyor

Yakın zamana kadar sadece Samsung'un hakimiyetinde olan katlanabilir akıllı telefon pazarında artık çok önemli başka isimler var.

Katlanabilir akıllı telefonlar, sürekli gelişen akıllı telefon sektöründe dönüştürücü bir trend olarak ortaya çıktı. Yenilikçi tasarım ve işlevsellikle birleşen bu cihazlar, teknolojideki ilerlemeler, gelişmiş menteşe tasarımları ve mühendislik ile hızla popülerlik kazandı. Teknoloji meraklıları tarafından dünya genelinde tercih edilen bu cihazlar, eşsiz özellikleriyle akıllı telefon dünyasını yeniden şekillendiriyor ve inovasyon çağında geniş bir ilgi ve hayranlık topluyor.

Samsung, katlanabilir akıllı telefon pazarında sürekli olarak öne çıksa da, Honor ve Huawei gibi Çinli markalar, özellikle Çin pazarındaki son katlanabilir akıllı telefon lansmanlarıyla tüketiciler arasında hızla popülerlik kazandı. Counterpoint'in son verilerine göre, Çin'deki üçüncü çeyrekte Honor Magic V2 en çok satan "büyük katlanabilir" akıllı telefon oldu ve hemen ardından Huawei'nin Mate X3 ve Mate X5 modelleri geldi. Honor, büyük katlanabilir akıllı telefon pazarındaki %50'nin üzerindeki pazar payıyla Çin pazarında güçlü bir varlık gösteriyor.

Honor katlanabilir akıllı telefon pazarına ağırlığını koyuyor

Honor's Magic V2, etkileyici satış rakamlarına ulaştı ve toplamda 8 milyon adet satıldı. Honor'un en yeni katlanabilir telefonu Magic Vs2 ise şık tasarımı, göz korumalı çift ekranı ve önceki modeli Honor Magic V2'ye göre 2 gram daha hafif yapısıyla dikkat çekiyor ve bu özelliğiyle dünyanın en hafif katlanabilir amiral gemisi olma özelliğini taşıyor.

2023'ün ikinci çeyreğinde global katlanabilir akıllı telefon pazarı, özellikle Çin pazarı sayesinde %10 yıllık büyüme gösterdi. Çin pazarı, toplam pazardaki %58.6'lık payıyla büyümeye öncülük ederken, Çinli üreticiler globaldeki ürün yelpazelerini genişletiyor. Samsung'un son lansmanları da büyümeyi teşvik ediyor ve 2024'ten itibaren katlanabilir telefonların kitlesel pazarının başlamasına neden oluyor.

Honor'un CEO'su Zhao Ming, Çin'in katlanabilir telefon pazarında Honor ve rakibi Huawei arasında pazar hakimiyeti modelinin değişeceğini öngörüyor. Zhao'ya göre, liderlik sık sık değişecek.

Xiaomi 14 özellikleri sızdırıldı!
iPhone 15 serisinin maliyeti ortaya çıktı! Ne yaptın Apple!
iPhone 16 ilk hafta satış sayısı açıklandı, ciddi düşüş var
Sonraki Haber