Honor, depremi önceden bildirecek telefonlar üzerinde çalışıyor

Çinli teknoloji devi Honor, depremi önceden haber verebilecek akıllı telefon modellerini geliştirmeye başladı.

Honor, Çin'deki akıllı telefonları için deprem uyarı işlevini kullanıma sundu. Bu özellik açıldığında, tahmini şiddeti 2.0 magnitüdün altında olan bir deprem için kullanıcılara bildirim gönderir. Tahmini şiddeti 2.0'dan büyük olan depremlerde ise kullanıcılar, depremin büyüklüğüne bağlı olarak farklı renkte tam ekran bir pop-up pencere ile karşılaşır.

Kırmızı renk, 5 veya daha yüksek magnitüd değerine sahip güçlü bir depremi; turuncu renk, 3 ile 5 arasında magnitüd değerine sahip orta şiddetli bir depremi; sarı renk ise 2 ila 3 arasında magnitüd değerine sahip zayıf bir depremi temsil eder. Depremin kesme dalgası geldiğinde, telefonun ekranında acil barınma yerleri, acil irtibat numaraları ve kişisel acil durum bilgilerinize erişim sağlayan bir kısayol belirir.

Honor akıllı telefonlarda bu deprem uyarı işlevini etkinleştirmek için Ayarlar > Güvenlik > Acil Durum Uyarı Bildirimi yolunu takip ederek Deprem Uyarısı seçeneğini açabilirsiniz. Bu işlemi yaptığınızda, özelliğin çalışıp çalışmadığını test etmek amacıyla bir alarm sesi duyarsınız. Alarmı dinledikten sonra Onayla butonuna tıklamanız yeterlidir.

Bu hizmetin çalışabilmesi için telefonunuzun internet bağlantısı ve konum servislerinin açık olması gerekmektedir. Böylece telefon, deprem uyarı mesajlarını gönderebilmek için cihaz ve konum bilgilerini alabilir. Şu an itibariyle Honor'un deprem uyarı özelliği, Çin'in Hong Kong, Makao ve Tayvan dışındaki tüm bölgelerinde mevcut durumdadır.

Oppo Find N3 Flip’in tasarımı gözler önüne serildi
WhatsApp’ın yeni güncellemesi, grup kullanıcılarının hoşuna gidecek
iPhone 16 Pro Max şarj performansıyla komik duruma düştü
Sonraki Haber