Hep gizlilikten bahseden Apple bu yüzden mahkemelik oldu!

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan ve Apple için büyük bir skandal manasına gelen gelişmeler sonrasında, süreç beklenildiği gibi gerçekleşti ve olay mahkeme koridorlarına taşındı.

Akıllı cihaz dünyasının en büyük ismi olan ve buna bağlı olarak da yıllardır dünyanın en değerli şirketi unvanını kimseye kaptırmayan Apple, her ne kadar birçok farklı konuda parmakla gösterilen bir marka olsa da, bu konuların başında şüphesiz şirketin kişisel verilerin korunması karşısındaki tutum ve ilkeleri gelir. Hatta Amerikalı teknoloji devi bu konuda öylesine katı bir tutum sergiledi ki, gelirleri Apple kullanıcılarından alacağı verilere bağlı olan Meta, Apple’ın bu verilerin işlenmesine izin vermemesi yüzünden onlarca milyar dolar zarar etti.

Ancak geçtiğimiz gün ortaya çıkan ve bizim de sizlerle paylaştığımız son gelişmeler, Apple için “Ele verir talkını, kendi yutar salkımı” atasözünü akıllara getirdi. Ortaya çıkan bilgilere göre, iki yazılım mühendisi Apple’ın iOS kullanıcılarının her adımını takip ettiğini ortaya çıkarttı.

Hep gizlilikten bahseden Apple bu yüzden mahkemelik oldu!

Hatta Amerikalı teknoloji devinin o çok övündüğü “siz izin vermediğiniz sürece kimse bilgilerinize erişemez” mottosunun tam tersine hareket ederek, kullanıcılar gerekli izinleri vermese bile Apple’ın gezilen ekrandan, dokunulan fotoğrafa kadar her şeyi takip ettiğini iddia etti.

Bu iddialar karşısında suskunluğunu koruyan Apple’ın nasıl bir açıklama yapacağı merakla beklenirken, iddiaların diğer tarafı mühendisler ise mahkemenin yolunu tuttu. Yapılan açıklamada burada suç unsurunu oluşturan şeyin Apple’ın bu verileri toplaması değil, verileri toplamasına rağmen gizlilik politikasında bu hareketine dair herhangi bir bilgilendirmeye yer vermemesi olarak gösterildi. Bakalım Amerikalı teknoloji devi bu yeni gelişme karşısında hala suskun kalabilecek mi?

Şok iddia! Twitter iflas başvurusunda mı bulunacak?
Realme GT Neo 5’in özellikleri belli oldu
ABD hükümeti kafayı şimdi de Çinli elektrikli otomobillere taktı
Sonraki Haber