HarmonyOS Android’in korkulu rüyası haline geldi

Huawei’nin Android’e rakip olarak sahaya sürdüğü HarmonyOS isimli mobil işletim sistemi, 10.000 uygulamaya ulaştı.

Huawei HarmonyOS’i ilk olarak duyurduğunda en büyük soru işaretlerinden birisi yeterli uygulamaya sahip olup olmayacağıydı. Malum söz konusu bir işletim sistemi olduğunda en önemli öncelik o işletim sistemindeki desteklenen uygulama sayısı oluyor.

Çinli teknoloji devi mobil işletim sistemi için devasa yatırımlar yaptı ve sonuç olarak HarmonyOS’in dev bir uygulama arşivine sahip olmasını sağladı. Ortaya çıkan son raporlara göre Huawei’nin mobil işletim sisteminde artık 10.000’den fazla uygulama yer alıyor.

HarmonyOS Android’in korkulu rüyası haline geldi

Aslında bu Android cephesinin çok da beklediği bir durum değildi. Yani Huawei’nin HarmonyOS’i bu kadar kısa sürede bu kadar büyütebileceğini Android yetkilileri de düşünememişti. Fakat Huawei, Google’a adeta şah çekti.

Önümüzdeki süreçte Çin kökenli bazı markaların da Android’i bırakarak HarmonyOS’e geçebileceği konuşuluyor. Elbette bu şimdilik bir söylentiden ibaret.

Fakat akıllı telefon sektöründeki itici gücün Çinli markalar olduğunu düşündüğümüzde böyle bir senaryonun Google yani Android için felaketle sonuçlanacağını söyleyebiliriz. Zira Çin’i bir kenara bıraktığımızda Android’in elinde sadece Samsung kalıyor. Güney Koreli teknoloji devi haricinde küresel pazarda etkin ikinci bir isim daha yok. Bu sebepten ötürü Google ciddi anlamda Huawei’nin HarmonyOS’inden çekinmeye başladı diyebiliriz.

Galaxy S25 Ultra Geekbench Üzerinde Göründü
MediaTek Dimensity 9400 için Tarih Verildi
Vivo X200 Ultra özellikleri ortaya çıktı
Sonraki Haber