HarmonyOS 4, 2 haftada 5 milyon kullanıcıya ulaştı

Çinli teknoloji devi Huawei kendi işletim sistemi Harmony OS’u geliştirmeye devam ediyor. Yeni sürüme katılım oranı ise son derece yüksek.

Huawei, son işletim sistemi olan HarmonyOS 4.0'ı bu ayın başlarında duyurdu. Çin'de beta programını başlatarak 36 telefon ve tablet kullanıcısına, resmi sürümün öncesinde yeni özellikleri deneyimleme fırsatı sundu. Sadece iki hafta içerisinde, 5 milyon cihaza bu yeni işletim sistemi kuruldu. Hatta lansmandaki ilk gününde 1 milyon kullanıcı HarmonyOS 4.0'a geçiş yaptı.

Huawei Cihazlar İş Birimi'nin Baş Operasyon Sorumlusu olan He Gang, Weibo hesabından HarmonyOS 4 hakkında son bilgileri paylaştı. Yeni işletim sistemi, kişiselleştirilmiş temalar gibi yeni görsel ve etkileşimli deneyimler sunuyor. Kullanıcılar tarafından bu özellikler oldukça olumlu karşılandı. Gang, HarmonyOS 4'ün sadece eğlenceli ve kişiselleştirilmiş olmadığını, aynı zamanda yeni bildirim merkezi ve "Canlı Pencere" özelliğiyle kullanıcılara bilgiyi daha verimli bir şekilde sunduğunu belirtti.

HarmonyOS 4, 2 haftada 5 milyon kullanıcıya ulaştı

HarmonyOS 4.0'ın sunduğu yeni özelliklerden biri olan Canlı Pencere, Apple'ın Dinamik Ada benzeri bir özelliktir. Desteklenen uygulamalar, cihazınızın köşesindeki hap şeklindeki bir simge üzerinde gerçek zamanlı uyarılar ve bildirimler gösterir. Bu simgeye dokunarak pencereyi genişletebilir ve uygulama ile etkileşimde bulunabilirsiniz. Canlı Pencere, akıllı telefonlarda, tabletlerde ve akıllı saatlerde kullanılabilir. Huawei'nin kendi uygulamalarıyla birlikte birçok üçüncü taraf uygulama geliştiricisi de bu özelliği desteklemektedir.

Huawei şu an HarmonyOS 4.0'ın beta sürümünü Mate 50 serisi, P60 serisi ve Mate X3 gibi 34 cihaz için sunmaktadır. Beta programına ilerleyen zamanlarda P40, Mate 30, Nova 9 ve Nova 10 serisi gibi 35 ek cihaz daha eklenecektir.

Google Pixel 8a, bu kez de Geekbench testinde görüldü
Samsung'a katlanabilir ekranlı telefon şoku!
Otomobilde kabus geri dönüyor, sıfır stokları tükendi
Sonraki Haber