Hangi telefon kılıfıyla telefonumu daha iyi koruyabilirim diyorsanız; işte cevabı

Telefon kılıflarını koruma oranlarına göre sınıflandırdık.

Küçük bir servet ödediğimiz cep telefonlarının dış etkilere maruz kalmaması için oldukça uğraşmaktayız. Özellikle alüminyum yüzeye sahip HTC One, Polimer kasalı Xperia ve iPhone ailesi çizilmelere en açık cep telefonlarının başında gelmektedir. Samsung ise Note 3 ile başladığı deri görünümlü plastiğin zor çizilmesinden dolayı (malzeme kalitesi açısından eleştiri alsada) dayanıklılığı ile öne çıkmaktadır. 

Birçok amiral gemisi telefonun ekranları ise Gorilla Glass kaplama ile sağlamlaştırıldığını görsekte bu kaplamanın çizilmelerin kesin önüne geçmediğini görmekteyiz.

Bu durumlardan dolayı telefonlarımızı özellikle 2.el piyasasını da kaybetmemesi açısından sürekli korumaktayız. Birçok kişi kendine göstermediği özeni telefonuna gösterdiğine ise şahit olamktayız.

Sinemada izleyeceğimiz filmi seçerken, sosyal medyayı kullanırken, maillerimizi kontrol ederken, hastane randevularımızı alırken ve hayatımızı yönettiğimiz daha bir çok işlev için kullandığımız akıllı cihazlar, günün minumum %70’inde elimizde olduğu için düşürme riski çok yüksek oluyor. Hassas mekanik yapıları, güçlü darbelerde zarar göreceğinden telefon kılıfı kullanmak çare oluyor. Peki hangi telefon kılıfı telefonunuzu daha iyi koruyor? En çok kullanılan kılıf türlerinin avantajları ve koruma oranlarından sizin için sondan en başa doğru sıraladık. Önce en az koruyan kılıftan başlayalım.

Bumper / Çerçeve Telefon Kılıfı > Koruma Puanı 2/10
Telefonun yalnızca kenarlarını koruyor. Arka kasa ve ekran, darbelere açıktır. Ekranı korumak için ekran koruyucu cam kullanıyorsanız bumper kılıflar önerilebilir.

Ultra İnce Telefon Kılıfı > Koruma Puanı 4/10
En ince kılıf modelidir, telefonu hiçbir şekilde kalınlaştırmadığı için çok tercih edilir. Fakat ince yapıları nedeniyle koruma oranı normal kılıflara oranla düşüktür. 

FlipCover / Batarya Kapağı Çıkartılıp Takılan Telefon Kılıfı> Koruma Puanı 4/10
Telefonun batarya kapağı çıkarılarak kullanılan modellerdir. Özellikle Samsung Galaxy S3, S4 gibi modellerde bulunur. Batarya kapağı yerine kullanıldığı için telefonu hiçbir şekilde kalınlaştırmaz, ama arka kasayı da korumaz. Kapaklı modellerde ekran gizlendiği için koruma oranı daha yüksektir.

Taşlı Telefon Kılıfı > Koruma Puanı 5/10
Kadınların tercih ettiği bir model olan taşlı kılıflar, eğer bir silikon tasarım üzerinde ise koruma oranı daha yüksek oluyor. Genelde özel davetler ya da şık giyimler için tercih edilir. Taşlar zarar görebileceği için günlük kullanımda tavsiye edilmez.

Rubber / Sert Plastik Telefon Kılıfı > Koruma Puanı 5/10
Sert plastik malzemeden üretilen bu kılıflar, telefonun arka ve yan çerçevelerini koruyor. Bu tasarımlarda genellikle alt ve üst kenarlar açık kaldığı için, telefonu düşürme durumunda o bölgelerden gelecek sarbelere karşı savunması zayıftır. Daha ince yapıda oldukları ve renk desen çeşitliliklerinden dolayı çok tercih edilir.


Silikon Telefon Kılıfı > Koruma Puanı 7/10

Yumuşak silikon malzedemen üretien bu telefon kılıfları, telefon arka kasasını ve kenarlarını gözleyerek koruma sağlıyor. Yumuşak yapıları darbeyi içine çektiği için düşme durumlarında güçlü koruma sağlıyor. Yine de telefonun ekranını korumadığını hatırlatmakta fayda var.

Ultra Koruma Telefon Kılıfı> Koruma Puanı 8/10
İçi yumuşak silikon dışı sert rubber malzemeden üretilen bu kılıflar telefonun arka kasasını ve kenarlarını korurken, ekran tarafındaki çıkıntı sayesinde ekran üzerine düşürmelerde de kısmen koruma sağlayabiliyor. Ekstra sağlam yapıda üretilen bu kılıflar,telefon hacmini büyük gösterdiği için geniş ekranlı Galaxy Note 3 gibi telefonlar yerine iPhone 5, Samsung Galaxy S4 gibi cihazlarda tercih ediliyor.

Pencereli Telefon Kılıfı > Koruma Puanı 8/10
Pencereli telefon kılıfları kapaklı kılıfların ekranı görememe dezavantajını ortadan kaldırıyor. Eğer uyku modlu bir kılıf ise ekran penceresi ile gelen aramalar cevaplanabiliyor. 

İnce Kapaklı Telefon Kılıfı > Koruma Puanı 8/10
Normal kapaklı bir kılıfa oranla daha ince yapıya sahiptir. Telefonun tamamını korur, ince yapısı sayesinde cihazı kalınlaştırmaz. Yine bu modelde de kapağı açmadan ekran kullanılamıyor ama telefonun tamamını gizleyerek koruyor.

Cüzdanlı Telefon Kılıfı> Koruma Puanı 9/10
Kullanışlı bir forma sahip cüzdanlı kılıflar, genellikle kapaklı modellerde olduğu için telefonun tamamını kapatarak koruma sağlıyor. Hem kılıf hem de cüzdan olarak kullanılan bu modeller fazladan cüzdan taşıma derdini ortadan kaldırıyor.

Kapaklı Telefon Kılıfı > Koruma Puanı 9/10
En çok kullanılan kılıf türlerinden biridir. Yapılarına göre kapak kapalıyken telefonun tamamını korur. Telefonu kullanırken kapak rahatsız edici olabileceği düşünülse dahi koruma oranı en yüksek kılıf çeşitlerindendir.

Çekmeli Telefon Kılıfı > Koruma Puanı 9/10
İlk çıkan kılıf türlerinden biri olan çekmeli kılıflar, poşet gibi tasarımları ile telefonun tamamını gizlediği için en sert darbelere karşı maksimum koruma sağlar. Koruma puanı en yüksek kılıf türlerinden biri olan çekmeli kılıflar, bu açıdan bir çok kişi tarafından kullanıldığı gibi kılıfı çıkarmadan telefon kullanılamadığı için tercih edilmeyen bir model de olabiliyor.










 




Hiçbir telefon kılıfının telefonu yüzde yüz korumadığının altını çizen Mobilcadde uzman ekibi, en kötü hasarlardan telefonu korumak için kılıf kullanmak gerektiğini vurguluyor. İster hoş görünmesi için isterseniz lekelerden telefonu korumak için telefon kılıfı kullanabilirsiniz. En değerli cihazınız akıllı telefonunuzu korumak için geç kalmayın. 

Huawei Ascend Mate 7 almanız için 7 neden
Oppo Find 7'nin Odak Merkezli Diyafram Açma özelliği nedir?
Bir devir sona erdi: HMD Global Nokia markasını ortadan kaldırıyor
Sonraki Haber