Google'ın iOS 16 kilit ekran widget'ları artık kullanılabilir

Google'ın iOS 16 kilit ekranı widget’ları kullanıma hazır ve artık resmi olarak da mevcut. Eylül ayındaki lansmanda da belirtildiği gibi, widget'lar size bir bakışta bilgi ve şirketin bazı temel uygulamaları için kısayollar sunar.

Gmail yeni mesaj sayınızı gösterebilirken, Haritalar favori gezilere (örneğin eve gidip gelmek gibi) bir bağlantı sağlayabilir veya “restoranlar” gibi hedefleri arayabilir. Bu arada Chrome için Widget'lar ve Google uygulaması, web aramaları başlatmanıza, sesli komutlar vermenize veya Lens çevirisi ve Chrome'un Dino oyunu gibi özellikleri başlatmanıza yardımcı olabilir.

Diğer başka özel ve faydalı widget'lar da mevcut. Google Haberler en son manşetleri gösterebilir. Drive, önerilen ve yıldızlı bulut dosyalarına daha hızlı erişim sağlar. Yürüyüşe çıktığınızda hızlıca bir oynatma listesi başlatabileceğiniz için YouTube Music'i dinlemek de çok daha kolay.

Google'ın iOS 16 kilit ekran widget'ları artık kullanılabilir

YouTube ve YouTube Music'te ayrıca ana ekran widget'ları bulunur. YouTube video aboneliklerinize hızlıca göz atabilir veya bir YouTube Müzik melodisi arayabilirsiniz.

Kilit ekranınızı özelleştirirken widget'lar otomatik olarak yüzeye çıkmalıdır. Her zamanki gibi, iPhone 14 Pro veya Pro Max’ta olduğu gibi her zaman açık ekran en mantıklı olanı. Kullandığınız cihazdan bağımsız olarak bunlar Google uygulamalarını daha çekici hale getirebilirler. Bazı durumlarda, cihazın kilidini açmadan önce yalnızca sınırlı miktarda bilgi gösteren Android telefonlara göre bir avantaj bile sağlarlar.

iPhone SE 4 tasarımı sızdırıldı: Hangi iPhone modeline benziyor
Merakla beklenen Xiaomi 12T serisinin Türkiye fiyatı belli oldu
Nintendo Switch 2 nasıl görünecek? Tasarımı sızdırıldı
Sonraki Haber