Google Pixel Fold’un Geekbench test sonuçları hayal kırıklığı yaşattı

Amerikalı teknoloji devi Google tarafından geliştirilen ve markanın ilk katlanabilir akıllı telefon modeli olması beklenen Pixel Fold, Geekbench test sonuçlarıyla hayal kırıklığı yaşattı.

Katlanabilir akıllı telefon pazarı henüz birçok marka için bilinmezliklerle dolu bir diyar. Her ne kadar Güney Koreli teknoloji devi Samsung bu sektörde 5. yılına doğru gidiyor olsa da henüz pazarda rekabet gücü üretebilecek markaların sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. İşte bu yüzden Google tarafından geliştirilen ve markanın ilk katlanabilir akıllı telefonu olması beklenen Pixel Fold modeli ayrı bir öneme sahip.

Normal şartlar altında bu cihazın 2022’nin sonlarına doğru tanıtılması bekleniyordu. Ancak aralık ayının ortalarına doğru gittiğimiz şu günlerde hala Pixel Fold’dan ses seda olmamasından da anlayabileceğimiz gibi, telefonun tanıtım tarihi ileri bir döneme ertelendi. Kulislerde konuşulansa, bu cihazın mayıs ayında gerçekleştirilecek Google I/O 2023 etkinliğinde tanıtılacağı. Ancak Google Pixel Fold hakkında daha fazla bilgi öğrenmek isteyenlerin o tarihe kadar beklemesine gerek kalmadı çünkü cihaz Geekbench testinde kendini gösterdi.

Google Pixel Fold’un Geekbench test sonuçları hayal kırıklığı yaşattı

Teste Tensor G2 yonga setiyle katılan Pixel Fold 12GB RAM ve Android 13 işletim sisteminden güç alıyor. Arka yüzeyde 3’lü bir kamera kurgusuna yer veren telefonun bu lensleri hakkında şimdilik bir bilgi bulunmasa da ön ve kapak yüzeylerinde 9,5MP’lik iki farklı kameranın bulunacağı neredeyse kesinleşti.

Son olarak Geekbench performans testi sonuçları da ortaya çıkan telefon, tek çekirdek testinden 1.047 puan çoklu çekirdek testinden ise 3.257 puan aldı. Tensor G2’nin rakibi olarak konumlanan Snapdragon 8 Gen 2 yonga setinin aynı testten 1.500 ve 4.500 üzeri puanlar almasıysa, Pixel Fold’un en azından performans anlamında Galaxy Z Fold5 ile mücadele edemeyeceğini göstermiş oldu.

Apple Glass için kötü haber geldi!
Google Pixel Fold Geekbench’te! Google kendini tekrar ediyor!
Kalp krizini tetikleyen en kritik 10 hata
Sonraki Haber