Google Pixel Fold, dayanıklılık testinde fena halde sınıfta kaldı

Google’ın oldukça iddialı sloganlarla satışa sunduğu katlanabilir akıllı telefon modeli Pixel Fold, yapılan dayanıklılık testlerinde sınıfta kaldı.

Google'ın Pixel Fold cihazı, Zach Nelson'ın JerryRigEverything'de gerçekleştirdiği dayanıklılık testlerinde, Samsung'un Galaxy Z Fold 4 modeline göre daha düşük bir performans sergiliyor. Samsung'un bu zamana kadar piyasaya sürdüğü toplamda sekiz katlanabilir telefonun tümü, Nelson'ın testlerinden başarılı bir şekilde geçmeyi başardı.

Google'ın 180 derece açılabildiğini iddia ettiği Pixel Fold, kullanıcının yardımı olmadan tamamen düz bir şekilde açılamıyor, bu durum Nelson tarafından belirtildi.

Çizik testinde, dış yüzeyde bulunan Gorilla Glass Victus, Mohs sertlik skalasında 6 seviyede çizilmeye başlıyor ve 7 seviyede daha derin çizikler oluşuyor. Bu, Galaxy Z Fold 4 ve Z Fold 3 modelleri ile aynı sonucu veriyor. İç ekranın en dış plastik katmanı ise, sadece 2 seviyede çizilmeye başlıyor, bu durum kullanıcılarına katlanabilir cihazı açıkken tırnaklarıyla kullanırken dikkatli olmaları gerektiği konusunda bir uyarı niteliğinde.

Pixel Fold'un, herhangi bir boşluk bırakmadan tamamen düz bir şekilde kapandığı görülüyor. Bu özelliği, Galaxy Z Fold 4'ün yapamadığı bir şey. Ancak, Galaxy Z Fold 5'in bu ay sonunda tanıtılması bekleniyor ve bu cihazın Pixel Fold gibi tamamen düz bir şekilde kapanabilmesini sağlayacak bir damla şeklinde menteşe ile geleceği öngörülüyor.

Google Pixel Fold, dayanıklılık testinde fena halde sınıfta kaldı

Pixel Fold'un gövdesinde yapılan çizik testleri beklenen sonuçları veriyor. Ancak ön ekran üzerinde yapılan çakmak testinde, 16 saniye sonra kalıcı bir iz bırakıyor. Daha da dikkat çeken bir durum ise, iç ekran üzerine alev uygulandığında Pixel Fold'un kapanması. Bu durum, JerryRigEverything'in bir on yıllık telefon testleri sürecinde hiç rastlanmadık bir durum. Telefon, kendi kendini aşırı ısınma nedeniyle kapattığına dair bir uyarı ile tekrar açılıyor.

Toz testinde ise Pixel Fold, iyi bir performans sergiliyor. İç kısmına ve menteşesine bol miktarda toz uygulandıktan ve defalarca açılıp kapatıldıktan sonra bile telefon çalışmaya devam ediyor. Aynı şekilde, parmak izi okuyucusu da ciddi çiziklere rağmen çalışmaya devam ediyor.

Ancak asıl problem, telefonun kırılma testi sırasında ortaya çıkıyor. Çoğu telefon, hatta katlanabilirler bile, bu testi başarıyla geçerken, Pixel Fold için durum farklı. Samsung'un telefonlarından farklı olarak Pixel Fold'un, yanlış yönde bükülmesini engelleyecek bir mekanizması yok. Bu da Nelson'ın, merkez ekranı tahrip etmek için büyük bir baskı uygulaması gerektiği anlamına geliyor.

Bu sonuçlar, Google'ın Pixel Fold'un en dayanıklı menteşeye sahip olduğunu iddia etmesine rağmen pek iyi bir izlenim bırakmıyor. Ancak Nelson, menteşenin hala yerinde olduğunu ve telefonun diğer kısımlarının başarısız olduğunu belirtiyor.

iPhone 15 Pro Max’de önemli bir fiyat artışı göreceğiz
İşte tüm zamanların en ince katlanabilir akıllı telefonu
iPhone 16 o ülkede yasaklandı, yasa dışı iPhone satışı patlama yaptı
Sonraki Haber