Google, katlanabilir akıllı telefonlar için yeni şartlar getiriyor

Google, katlanabilir akıllı telefonların gerek katlanma yeteneklerini koruyabilmesi gerekse de uzun ömür olabilmeleri için yeni bir takım şartlar getiriyor.

Katlanabilir akıllı telefonlar büyük ilerlemeler kaydetmeye devam ediyor, ancak bu cihazların uzun ömürlülük ve dayanıklılığı konusunda hâlâ belirli bir belirsizlik mevcut. Genellikle, üreticilerin gayri resmi güvencelerine ve üçüncü taraf katlama testlerine dayanarak bir fikir edinebilirsiniz. Örneğin, Motorola Razr 40 Ultra'nın üretici tarafından 400.000 döngü için derecelendirilmesine rağmen yalnızca 126.266 katlama gerçekleştirdiği bir test sonucu oldu.

Mishaal Rahman'dan gelen içeriden bilgilere göre, Google gelecekteki katlanabilir cihazların uzun ömürlülüğü için bazı güvenceler sunmayı planlıyor. Yeni katlanabilirlerin en az 200.000 kez katlanıp açılması bekleniyor. Telefonunuzu günde 100 kez açarsanız, bu beş yıl için yeterli olacak ve menteşeyi günde sadece 50 kez kullanırsanız bu süre on yıla kadar çıkacak.

Google, katlanabilir akıllı telefonlar için yeni şartlar getiriyor

Menteşeden bahsetmek gerekirse, Google'ın bir "tork menteşesi" olan herhangi bir cihazın 200.000 döngüden sonra orijinal torkunun en az %80'ini korumasını isteyebileceği söyleniyor. Geçenlerde yapılan bir katlama testine geri dönerek, genel olarak testte iyi sonuçlar alan Galaxy Z Flip5'in 223.000 katlama sonrası yarı açık açılarda durma yeteneğini kaybettiğini görebilirsiniz.

Son olarak, Google'ın OEM'lere gelecekteki katlanabilirler için en az iki ana OS güncellemesi ve en az üç yıl güvenlik yaması sunmalarını isteyebileceği belirtiliyor. Bu şartlar, Google, Samsung, Vivo ve Oppo gibi şirketlerin zaten beş yıl boyunca güvenlik yamaları sunduğunu düşününce o kadar etkili değil ama yine de bu çabanın kıymetini biliyoruz.

Google, bu söylentileri henüz resmi olarak doğrulamadı, bu yüzden bu konuda daha fazla bilgi bekliyoruz.

Apple, popüler bir uygulamasının daha fişini çekmeye hazırlanıyor
Apple, USB Type-C değişimini iPhone 14 modelleri için de yapabilir
Telsizler uzaktan patlatıldı, peki telefonlarımızı da patlatabilirler mi?
Sonraki Haber