Google “Gerçek Avcısı” olan servisine yeni güncelleme getirdi

Teknoloji devi Google, kullanıcılarının ilgisini diri tutabilmek için elinden gelinin fazlasını yapıyor gibi görünüyor.

Google'un gerçeklerin kontrol edilmesine yardımcı olacak aracı yeni bir güncelleme aldı ve artık daha kullanışlı hale geldi. Bu yenilikle birlikte, araç resimleri de kontrol edebilme yeteneğine sahip olacak ve özellikle bu özellik şu anda küresel bir beta versiyonu olarak denemeye sunulmuş durumda.

Arama motoru devi Google'un gerçek kontrolü aracı, bu zamana kadar birçok kişiye yardımcı olmuştu. Kısa bir süre önce getirilen bu güncelleme ile artık kullanıcılar, çevrimiçi buldukları bir resmi bile detaylı olarak inceleme yeteneğine kavuştu. Bu aracı kullanabilmek için sadece ilgili resmin kendisine ihtiyaç duyulmakta. Bu resmi yükleyebilir veya URL'sini kopyalayıp yapıştırarak arama çubuğunun sağ köşesindeki "resim arama" seçeneğine tıklayabilirsiniz. Bundan sonra gerçek kontrol aracı devreye girer ve resme ilişkin tüm detayları ve referansları internetin her yerinden sağlar. Bu duyuru, markanın araştırmacılarının AudioPaLM adını verdikleri yeni bir dil modelini tanıttıktan birkaç gün sonra yapıldı.

Google “Gerçek Avcısı” olan servisine yeni güncelleme getirdi

Beta sürümü olarak kullanıma sunulan araç, aranan resimle ilgili konu ve yerle ilgili detaylar da sağlama kapasitesine sahip. Bu özellik, resimlerin kontrol sürecini daha da hızlı hale getirebilir. Notlara göre, Google'ın bu yeni aracı, bir resmin yanıltıcı bir bağlamda kullanılıp kullanılmadığını tespit edebilir. Yani, bir kişinin yanlış bilgi yaymak için bir resmi manipüle edip etmediğini bulabilir.

Buna ek olarak, Gerçek Kontrol Gezgini, bir resmin kökenini ve orijinal bağlamını takip etme olanağı da sunmaktadır. Örneğin, Google tarafından ilk olarak endekslenen veya internet üzerinde bahsi geçen bir zaman çizelgesine dayanarak, resmi bulabilirsiniz. Aracın halen beta aşamasında olduğunu ve her zaman planlandığı gibi çalışmayabileceğini unutmayın. Ancak, bu özelliği denemek isteyenler, beklemeye değer bir liste oluşturabilirler.

Galaxy M34 5G’nin özellikleri sızdırılmaya devam ediyor
Oppo Enco Air 3 Pro beklentileri fazlasıyla karşılayacak
Huawei yeni Watch GT serisini tanıttı, işte Türkiye fiyatları
Sonraki Haber