Fakir ülkelerde bile üst segment modellere olan ilgi arttı!

Akıllı telefon kullanımı konusunda dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olan Hindistan’dan oldukça şaşırtıcı yeni veriler geldi.

2023 yılının ikinci çeyreğinde Hindistan'ın akıllı telefon pazarı yüzde 3'lük bir düşüş yaşarken, 30.000 Rupi ve üzeri değerdeki premium segment yüzde 112'lik muazzam bir büyümeyle öne çıktı ve toplam gönderimlerin yüzde 17'sini oluşturdu. Pazarda liderliğini sürdüren Samsung, premium segmentte en üst sırayı Apple'dan geri alarak yüzde 34'lük bir pay elde etti.

Öte yandan, 45.000 Rupi ve üzeri ultra-premium segmentte Apple, yüzde 59'luk pay ile hâlâ baskın. Bu durum, Hindistan'ı Apple'ın en önemli beş global pazarından biri haline getirdi. Genel pazarda ikinciliğini koruyan Vivo, yıllık bazda büyüme gösterirken, OPPO, üst orta segmentte yüzde 21'lik pazar payı ile öne çıktı. Hindistan'ın akıllı telefon pazarında en hızlı büyüyen marka yüzde 68'lik yıllık büyüme ile OnePlus oldu.

Fakir ülkelerde bile üst segment modellere olan ilgi arttı!

Premiumlaşma trendinin artışı, değer temelli teşvikler, agresif promosyonlar ve finansman planları aracılığıyla kolay kredi imkânı gibi faktörlerle körüklendi. 5G akıllı telefon gönderimleri, genişleyen 5G ağları ve uygun fiyatlı cihazların etkisiyle yüzde 59'luk bir büyüme ile 100 milyon birim aşıldı. Xiaomi, Realme, Samsung ve Apple gibi markaların çevrimiçi ve çevrimdışı kanalları müşteri etkileşimi için kullanmasına paralel olarak, çevrimdışı kanalların payı 2023 yılına kadar yüzde 54'e ulaşması bekleniyor.

Pazar, JioBharat ve Itel Guru serisi lansmanlarıyla sürüklenen 4G özellikli telefon gönderimlerinde de artış gördü ve 2023'ün ikinci çeyreğinde toplam özellikli telefon pazarının yüzde 10'unu oluşturdu. Bu segmentin 2023 sonunda yüzde 18'e ulaşması bekleniyor.

Sonuç olarak, Hindistan'ın akıllı telefon pazarı hafif bir düşüş yaşamasına rağmen, premium segmentin güçlü büyümesi ve 5G cihazların popülerliği sektör için olumlu bir ivme anlamına geliyor. Markalar, tüketici çekmek için festival sezonunu ve 5G yükseltmelerini kullanıyor ve gelecek çeyreklerde daha fazla gelişme için zemin hazırlıyorlar.

Uygun fiyatlı Nothing Phone geliyor!
OnePlus Ace 2 Pro AnTuTu performansıyla şaşırtı!
Samsung Galaxy S25 ailesinin batarya kapasitesi belli oldu
Sonraki Haber