Evernote Avrupa'ya taşınma kararı aldı

Evernote, iş gücünün çoğunu işten çıkardı. Geçen kasım ayında şirketi satın alan Milan merkezli uygulama geliştiricisi Bending Spoons, SFGate ile yaptığı açıklamada, cuma günü Evernote'un ABD ve Şili'deki çalışanlarının neredeyse tamamını işten çıkardığını söyledi.

Bending Spoons, şirketin kalan operasyonlarının çoğunu Avrupa'ya taşımayı planlıyor. İşten çıkarmalar, uygulamanın "yıllardır karsız" olması nedeniyle şirketin Evernote'ta 129 pozisyonu azaltmasının üzerinden henüz altı ay bile geçmemişken geldi. Bending Spoons, bu son işten çıkarmalardan kaç çalışanın etkilendiğini tam olarak paylaşmadı. Ancak LinkedIn taraması, Evernote'ta birkaç yıldır çalışan bazı yazılım mühendislerinin cuma günü işlerini kaybettiğini ortaya koyuyor.

SFGate'e konuşan Bending Spoons CEO'su Luca Ferrari, "Evernote için planlarımız her zamanki gibi iddialı: ileriye dönük olarak, Avrupa'da yerleşik, büyüyen ve kendini işine adamış bir ekip Evernote ürününün sahipliğini üstlenmeye devam edecek.

Evernote Avrupa'ya taşınma kararı aldı

Bu ekip aynı zamanda, çoğu satın alma işleminden bu yana Evernote üzerinde tam zamanlı çalışan Bending Spoons'taki 400'den fazla iş gücünün kapsamlı uzmanlığından ve gücünden yararlanmak için ideal bir konumda olacak." Ferrari, Bending Spoons'un işten  çıkartılan çalışanlara 16 haftalık maaş, performans ikramiyesi ve bir yıla kadar sağlık sigortası sağlayacağını ekledi.

Şirketin, Notion ve Obsidian Ferrari gibi rakipleriyle dolu bir pazarda Evernote'u nasıl başarılı hale getirmeyi planladığı açıklanmadı. Bending Spoons'un Evernote için planladığı şey ne olursa olsun, bunun bir zamanlar indirebileceğiniz en popüler not alma uygulamalarından biri ve App Store’un erken dönem favorisi olan uygulama için başka bir düşük nokta olduğu inkar edilemez. Evernote, zirvesindeyken 1 milyar dolarlık bir değerlemenin tadını çıkardı ancak odaklanma eksikliği ve hatalı yazılım, şirketi son yıllarda kendi kabuğuna çekilmeye zorladı.

Google Mesajlar, animasyonlu emoji desteği vermeye hazırlanıyor
Sızdırılan görseller doğruysa, Galaxy Z Flip 5 beklentilerden uzak kalabilir
GTA 6 çıkış tarihi ertelendi mi? Resmi açıklama geldi
Sonraki Haber