En iyi 22 Android'li akıllı telefon!

En iyi Android telefonların listesi haberimizde!

Teknoloji ilerledikçe akıllı telefon pazarı da inanılmaz özellikli cep telefonlarıyla süsleniyor. Samsung’un Galaxy S3 akıllı telefonu ile ileri teknolojiyi gören akıllı telefon pazarı Apple’ın iPhone 5’i ile piyasa iyice kızıştı. Yüksek özellikli Android cihazlarda ardı ardına piyasaya sürülmeye başlandı. Önümüzdeki günlerde Windows Phone 8 mobil işletim sistemi ile birçok telefon piyasaya sürülecek.

Yıl bitmeden pazara akıllı telefon yağacak ve bu pazarın liderinin kim olacağı merakla bekleniyor. Ancak herkes Apple yada Windows Phone hayranı değil, hatta bazı tüketiciler Appla’a karşı savaş açmış durumda. Özellikle Android hayranının oldukça fazla olduğunu söyleyebiliriz.

Eğer sizde Android hayranıysanız ve akıllı telefon almayı düşünüyorsanız haberimiz tamda size göre. Haberimizde 22 Android akıllı telefonu, özellikleri ile birlikte inceleyebilirsiniz. Bu telefonlardan bazılarında, LTE özelliği bulunuyor. Ayrıca telefonların bir kısmı dört çekirdekli işlemcileri ve dev ekranları ile ilginizi çekebilir.

22. Sıra: LG Optimus True HD LTE

Donanım:

4,5 inç dokunmatik ekran (True-HD), 1,5 GHz çift çekirdekli işlemci, LTE, HSPA+, WLAN-n, genişletilebilir bellek (microSD), 8 megapiksel kamera, Full HD video çekimi, A-GPS alıcı, HDMI, Bluetooth, USB, GSM-Quadband.

İşletim Sistemi:

Android 2.3 (Android 4.0 güncellemesi duyuruldu; Android 4.1 güncellemesi bilinmiyor - LG Optimus arayüzü.



22. Sıra: LG Optimus True HD LTE

LG Optimus True HD LTE ile başlıyoruz.  Bu son derece kaliteli telefonun listenin üst sıralarında yer almamasının en büyük nedeni Android sürümünün eski kalmış olması ama LG, bu telefon için bir 4.0 güncellemesi çıkacağını resmen duyurdu.




21. Sıra: LG Prada Phone 3.0

Donanım:

4,3 inç dokunmatik ekran, 1 GHz çift çekirdekli işlemci, 8 megapiksel kameraHD video çekimi, WLAN-n, HSDPA, A-GPS alıcı, genişletilebilir bellek (microSD), Bluetooth, USB, GSM-Quadband.

İşletim Sistemi:

Android 2.3 - Android 4.0 güncellemesi mevcut (Android 4.1 güncellemesi şimdilik yok) - Prada GUI arayüzü.



21. Sıra: LG Prada Phone 3.0

Bu telefon içi boş bir moda aksesuarı değil.  Şık görünümü ve sıradışı Prada kullanıcı arayüzü sayesinde telefon rakiplerinden ayrılıyor.  Zayıf ışıkta kamera yetersiz kalıyor ama cihazın genel performansı çok iyi.



20. Sıra: Samsung Galaxy Ace 2

Donanım:

3,8 inç dokunmatik ekran, 800-MHz çift çekirdekli işlemci, WLAN-n, HSDPA, 5 megapiksel kamera, genişletilebilir bellek (microSD), A-GPS alıcı, Bluetooth, USB, GSM-Quadband.

İşletim Sistemi:

Android 2.3 (Android 4.0 güncellemesi duyuruldu) (Android 4.1 güncellemesi dedikodudan ibaret) - Samsung TouchWiz 4.0 arayüzü.

20. Sıra: Samsung Galaxy Ace 2

Galaxy Ace 2, kendisinden önce gelen Galaxy Ace ve Galaxy Ace +'dan çok daha iyi.  Daha hızlı bir işlemci, daha yüksek ekran çözünürlüğü ve alıştığımız gibi dayanıklı bir pil sayesinde bu telefon listemizde 20. sıraya yerleşiyor.



19. Sıra: Sony Xperia S

Donanım:

4,3 inç dokunmatik ekran, 1,5 GHz çift çekirdekli işlemci, 12 megapiksel kamera, WLAN b/g/n, HSPA, 32 GByte dahili bellek (microSD yuvası yok), Quadband-GSM.

İşletim Sistemi:

Android 2.3 - Android 4.0 güncellemesi mevcut (Android 4.1 güncellemesi gelebilir) – Sony kullanıcı arayüzü.



19. Sıra: Sony Xperia S

Xperia S, 12 megapiksellik kamerası ve zarif tasarımı ile dikkat çekiyor.  Piksel yoğunluğu yüksek HD ekranı sayesinde cihaz net bir görüntü sunuyor.  Tek olumsuz yanı, diğer akıllı telefonlarda da sık rastladığımız pil ömrünün kısalığı.



18. Sıra: HTC Sensation

Donanım:

4,3 inç dokunmatik ekran (540 x 960 piksel), 1,2 GHz Dual-Core işlemci, WLAN-n, HSPA, genişletilebilir bellek (microSD), 8 megapiksel kamera, A-GPS alıcı, HDMI adaptörü için MHL destekli USB, Bluetooth, GSM-Quadband.

İşletim Sistemi:

Android 2.3 - Android 4.0 güncellemesi mevcut (Android 4.1 güncellemesi belli değil) - HTC Sense 3.0 arayüzü.



18. Sıra: HTC Sensation

HTC'nin ilk hitlerinden biri olan Sensation, hala listemize girebilecek kadar güçlü.  Zamanında S2'ye rakip olarak çıkan cihaz güzel bir ekrana, yüksek bir performansa ve çok iyi bir kameraya sahip.  Konuşma kalitesi de oldukça iyi.



17. Sıra: Motorola RAZR

Donanım:

1,2 GHz işlemci, 4,3 inç AMOLED-Touchscreen, WLAN-n, HSPA, 8 megapiksel kamera, HD video çekimi, A-GPS alıcı, genişletilebilir bellek (microSD), Bluetooth, USB, GSM-Quadband.

İşletim Sistemi:

Android 2.3.5 (Android 4.0 güncellemesi duyuruldu (Android 4.1 güncellemesi muhtemelen yayınlanmayacak) - Motoblur Motorola arayüzü.



17. Sıra: Motorola RAZR

RAZR, çok ince kasası ve dayanıklı kevlar arka cephesi ile dikkat çekiyor.  Cihaz ayrıca yetenekli bir müzikçalara, AMOLED bir ekrana ve güçlü bir işlemciye sahip.  Ne var ki Android 4.0 güncellemesi duyurulduğu halde haftalardır yayınlanmıyor ve ne zaman çıkacağı da bilinmiyor.



16. Sıra: Samsung Galaxy S Plus

Donanım:

4 inç Super AMOLED dokunmatik ekran, 1,4 GHz işlemci, WLAN-n, HSPA, A-GPS alıcı, 5 megapiksel kamera, genişletilebilir bellek (microSD), Bluetooth, USB, GSM-Quadband.

İşletim Sistemi:

Android 2.3 (4.0 güncellemesi düşünülmüyor) - Samsung TouchWiz  arayüzü.



16. Sıra: Samsung Galaxy S Plus

Galaxy S Plus, pil performansı ile öne çıkıyor.  Testimiz sırasında ekran sürekli etkin olduğu halde cihaz tek şarjla 9 saat 41 dakika çalışmıştı.  Ayrıca konuşma kalitesi, ekran ve işlemci de oldukça iyi.  Ne var ki Galaxy S Plus için ICS güncellemesi en azından resmi olarak yayınlanmayacak.



15. Sıra: HTC Sensation XE

Donanım:

4,3 inç dokunmatik ekran, 1,5 GHz çift çekirdekli işlemci, 8 megapiksel kamera, Full HD video çekimi, WLAN-n, HSPA, genişletilebilir bellek (microSD), Beats Audio-Technologie, A-GPS alıcı, Bluetooth, USB, GSM-Quadband.

İşletim Sistemi:

Android 2.3 - Android 4.0 güncellemesi mevcut (Android 4.1 güncellemesi henüz belli değil) - HTC Sense 3.0 arayüzü.



15. Sıra: HTC Sensation XE

Güçlü müzik desteği ve şık bir görünüme sahip HTC Sensation XE, yanında gelen Beats by Dr. Dre marka kulaklıklarıyla eşsiz bir müzik deneyimi sunuyor.  Kamera ve işlemci de oldukça kaliteli.  Android 4.0 güncellemesi yayınlandı bile.

14. Sıra: Huawei Ascend P1

Donanım:

4,3 inç dokunmatik ekran (Super-AMOLED), 1,5 GHz çift çekirdekli işlemci, WLAN-n), HSPA, 8 megapiksel kamera, Full HD video çekimi, genişletilebilir bellek (microSD), A-GPS alıcı, Bluetooth, USB, GSM-Quadband.

İşletim Sistemi:

Android 4.0 (Android 4.1 güncellemesi belli değil) – Huawei kullanıcı arayüzü



14. Sıra: Huawei Ascend P1

Bu çok ince telefon, canlı renkler sunan bir ekrana ve şık bir arayüze sahip.  Konuşma kalitesi, biraz teneke bir ses çıkaran hoparlör modu hariç iyi.



13. Sıra: Samsung Galaxy Note N7000

Donanım:

5,3 inç dokunmatik ekran (Super-AMOLED) mit Stylus, 1,4 GHz çift çekirdekli işlemci, WLAN-n, HSPA, 8 megapiksel kamera, Musik-Player, A-GPS alıcı, genişletilebilir bellek (microSD), Bluetooth, USB, GSM-Quadband.

İşletim Sistemi:

Android 2.3 - Android 4.0 güncellemesi mevcut. (Android 4.1 güncellemesi duyuruldu) - Samsung TouchWiz 4.0 arayüzü.



13. Sıra: Samsung Galaxy Note N7000

Bu dev telefon yakında yerini Note 2'ye bırakacak ama yenilikçi kalem kullanımı ve dev HD ekranı ile hala bu listeye girecek kadar güçlü.



12. Sıra: Samsung Galaxy S2 LTE

Donanım:

4,5 inç dokunmatik ekran (Super-AMOLED), 1,5GHz çift çekirdekli işlemci, WLAN-n, LTE, HSPA, 8 megapiksel kamera, Musik-Player, A-GPS alıcı, genişletilebilir bellek (microSD), Bluetooth, USB, GSM-Quadband.



İşletim Sistemi:

12. Sıra: Samsung Galaxy S2 LTE

Galaxy S2'nin LTE sürümü, 4G desteği olmayan modele göre daha büyük ama daha zayıf bir ekrana sahip.  Pil ömrü oldukça iyi ama nette oldukça hızlı gezinme imkanı sunan bu telefon, normal işlemlerde yavaş kalabiliyor.



11. Sıra: Asus Padfone

Donanım:

4,3 inç dokunmatik ekran + Tablet-Modul, 1,5 GHz çift çekirdekli işlemci, 8 megapiksel kamera, WLAN-n, HSPA+, 16/32/64 GByte dahili bellek (erweiterbar per microSD), A-GPS-Modul, Bluetooth, USB, GSM-Quadband.

İşletim Sistemi:

Android 4.0.3 (henüz Android 4.1 güncellemesine dair açıklama yok).



11. Sıra: Asus Padfone

Asus Padfone istenildiğinde tablet, istenildiğinde akıllı telefon, istenildiğinde netbook olarak kullanılabiliyor.  Her üç cihaz da çok iyi bir işçiliğe sahip ve cihazlar arasında rahatlıkla geçiş yapılabiliyor.  Ancak hepsini yanınızda taşımak, 1,5 kilo ekstra yük anlamına geliyor.



10. Sıra: HTC Sensation XL

Donanım:

4,7 inç dokunmatik ekran, 1,5 GHz işlemci, 8 megapiksel kamera, Full HD video çekimi, WLAN-n, HSPA, 16 GB dahili bellek (genişletilemiyor), Beats Audio Sound profili, A-GPS alıcı, Bluetooth, USB, GSM-Quadband.

İşletim Sistemi:

Android 2.3 - Android 4.0 güncellemesi mevcut (Android 4.1 güncellemesi henüz belli değil) - HTC Sense 3 arayüzü.5.



10. Sıra: HTC Sensation XL

Sensation XL de, XE gibi Beats kulaklıklarıyla birlikte geliyor.  Telefon güçlü bir sese, ince bir tasarıma ve hızlı bir işlemciye sahip.  Tek sıkıntı, 4,7 inçlik ekranda 800 x 480 gibi düşük bir çözünürlük sunması.



9. Sıra: Samsung Galaxy S Advance

Donanım:

4 inç dokunmatik ekran (Super-AMOLED),1 GHz çift çekirdekli işlemci, 5 megapiksel kamera, WLAN-n, HSPA, genişletilebilir bellek (microSD), A-GPS alıcı, Bluetooth, USB, GSM-Quadband.

İşletim Sistemi:

Android 2.3 (Dedikodulara göre Android 4.1 güncellemesi planlanıyor)- Samsung TouchWiz 4.0 arayüzü.



9. Sıra: Samsung Galaxy S Advance

Ses, arayüz ve hızlı tepki veren dokunmatik ekranı bu telefona puan kazandırıyor ve cihazın sıralamamızda üstlere çıkmasını sağlıyor.  Fazla plastik hissi veren kasası ve vasat kamerası ise eleştiri aldığı noktalar.  Ayrıca Android 4.0 ya da 4.1 güncellemesi şimdilik sadece dedikodudan ibaret.



8. Sıra: HTC Velocity 4G

Donanım:

4,7 inç dokunmatik ekran, 1,5 GHz çift çekirdekli işlemci, LTE, HSPA, WLAN-n, 8 megapiksel kamera, Full HD video çekimi, genişletilebilir bellek (microSD), A-GPS alıcı, HDMI adaptörü için MHL destekli USB, Bluetooth, GSM-Quadband.

İşletim Sistemi:

Android 2.3 (:Android 4.0 güncellemesi belirsiz) - HTC Sense 3 arayüzü.5.



8. Sıra: HTC Velocity 4G

Biraz kaba saba bir telefon olan Velocity 4G, LTE desteği sayesinde nette çok hızlı geziniyor ama HTC için bu alanda bir deneme olmaktan öteye gidemiyor.  Bu nedenle yeni Android sürümlerine güncellenmesi de pek mümkün görünmüyor.



7. Sıra: Samsung Galaxy Nexus

Donanım:

4,65 inç Super AMOLED dokunmatik ekran, 1,2 GHz çift çekirdekli işlemci, 5 megapiksel kamera, WLAN-n, HSPA+, A-GPS alıcı, 16 Gbyte dahili bellek (genişletilemiyor), Bluetooth, USB, GSM-Quadband.

İşletim Sistemi:

Android 4.0.4 mit Güncelleme auf Android 4.1.



7. Sıra: Samsung Galaxy Nexus

Google'ın akıllı telefonu, 4.1 güncellemesinden beri çok daha iyi çalışıyor.  Menülerdeki takılmalar ve  uzun yükleme süreleri, Jelly Bean ile tarih olmuş.  HD ekranı hala çok iyi, nette gezinme hızı yüksek ve fiyatı düşük.



6. Sıra: Samsung Galaxy S2

Donanım:

4,3 inç dokunmatik ekran (Super-AMOLED-Plus), 1,2 GHz çift çekirdekli işlemci, 8 megapiksel kamera Full HD video çekimi, WLAN-n, HSPA+, genişletilebilir bellek (microSD), A-GPS alıcı, HDMI adaptörü için MHL destekli USB, GSM-Quadband.

İşletim Sistemi:

Android 2.3 - Android 4.0 güncellemesi mevcut (Android 4.1 güncellemesi in Aussicht gestellt) - Samsung TouchWiz 4.0 arayüzü.



6. Sıra: Samsung Galaxy S2

Bir seneden uzun bir süre önce piyasaya çıkan Galaxy S2 halen en güçlü telefonlar arasında.  Android 4 güncellemesi ve çift çekirdekli işlemcisi, kendisinden yeni akıllı telefonlarla bile başa çıkmasını sağlıyor.  Ayrıca çok kaliteli bir ekrana sahip.  Ancak hala piyasada olan zayıf G sürümünü almamaya dikkat etmek gerekiyor.



5. Sıra: LG Optimus 4X HD

Donanım:

4,7 inç dokunmatik ekran (HD), 1,5 GHz-Quadcore işlemci, 8 megapiksel kamera, WLAN-n, HSPA, Full HD video çekimi, genişletilebilir bellek (microSD), A-GPS alıcı, HDMI adaptörü için MHL destekli USB, Bluetooth, USB, GSM-Quadband.

İşletim Sistemi:

Android 4.0 (Android 4.1 güncellemesi henüz belli değil) - LG Optimus UI 3.0 arayüzü.

5. Sıra: LG Optimus 4X HD

Şimdiye dek incelemeye aldığımız en parlak ekranlardan birinin yanında LG Optimus 4X HD, iyi işçiliğe sahip bir kasa, dört çekirdekli güçlü bir işlemci ve sıkı yazılım özellikleri sunuyor.



4. Sıra: HTC One X

Donanım:

HTC One X
Boyut : 134.4 x 69.9 x 8.9 mm ve 130 Gram
Ekran Tipi : Super IPS LCD2
Çizilmez Gorilla Glass'a sahip
Ekran Çözünürlüğü : 720 x 1280
4.7" Multitouch ekrana sahip.
3.5mm standart jack girişine sahip
32GB depo hafızası ve 1 GB belleğe sahip
Hot Spot özelliği var
Bluetooth 4.0 ile süper hızlı bluetooth iletişimi
8 MP flashlı kamera, 1080p Video Kaydı
İşlemci : Nvidia Tegra 3 1500MHz Quad-Core
Grafik İşlemci : ULP GeForce
Radyo ve NFC var.
Assisted GPS ve Flash Player desteği mevcut.

İşletim Sistemi:

Android 4.0.3 - Android 4.1 güncellemesi gelecek - HTC Sense 4.0 arayüzü (Sense 4.1 güncellemesi çıkmak üzere).



4. Sıra: HTC One X

Avrupa'ya gelen ilk dört çekirdekli telefonlardan biri olan HTC One X, bir dizi güncelleme sayesinde incelemesini yaptığımız döneme oranla çok daha hızlı bir hale geldi.  Bundan da en çok Nvidia'nın uygulama mağazasında yer alan Tegra oyunları yarar gördü.  One X'in ekranı ve kamerası da üst sıralarda yer almasında rol oynadı.



3. Sıra: HTC One S

Donanım:

4,3 inç dokunmatik ekran (Super-AMOLED), 1,5 GHz çift çekirdekli işlemci, WLAN-n, HSPA, 8 megapiksel kamera, Full HD video çekimi, 16 GByte dahili bellek (genişletilemiyor, ancak cihazla birlikte 23 GB cloud saklama alanı sunuluyor), HDMI adaptörü için MHL destekli USB, GSM-Quadband.


İşletim Sistemi:

Android 4.0.3 - Android 4.1 güncellemesi gelecek - HTC Sense 4.0 arayüzü. (Sense 4.1 güncellemesi çıkmak üzere).



3. Sıra: HTC One S

One S, bizi ilk bakışta çok etkiledi.  Yekpare alüminyum kasası ve plastik kaplı arka cephesi ele mükemmel oturuyor, telefon son derece hafif, ayrıca lüks bir havaya sahip.  Çift çekirdekli Qualcomm Snapdragon 4 işlemcisi de cabası.



2. Sıra: HTC One XL

Donanım:

4,7 inç Super-LCD-Touchscreen, 1,5 GHz çift çekirdekli işlemci, LTE, WLAN-n, HSPA+, 8 megapiksel kamera, 32 GByte dahili bellek (genişletilemiyor, ancak cihazla birlikte 23 GB cloud saklama alanı sunuluyor), A-GPS alıcı, Bluetooth, USB, GSM-Quadband.

İşletim Sistemi:

Android 4.0.3 - Android 4.1 güncellemesi gelecek - HTC Sense 4.0 arayüzü. (Sense 4.1 güncellemesi çıkmak üzere).




2. Sıra: HTC One XL

HTC, sinir bozucu SIM hatasını güncelleme ile giderdiğinden beri LTE destekli One XL listemizin ikinci sırasını hakediyor.  Tabii parlak ekranın ve lüks görüntüsünün katkısını da kenara atmamak gerek.



1. Sıra: Samsung Galaxy S3

Donanım:

4,8 inç Super AMOLED dokunmatik ekran, 1,4 GHz-Quadcore işlemci, WLAN-n, HSPA, A-GPS alıcı, 8 megapiksel kamera, genişletilebilir bellek (microSD), Bluetooth, USB, GSM-Quadband.

İşletim Sistemi:

Android 4.0 - Android 4.1 güncellemesi gelecek - Samsung TouchWiz 4.0 arayüzü.



1. Sıra: Samsung Galaxy S3

Listemizin birinci sırasında yer alan Samsung Galaxy S3, dev ve çok kaliteli ekranının yanında Samsung'un ürettiği dört çekirdekli işlemcisi ile de rakiplerine fark atıyor.  Bu kadar güçlü bir donanımı şu anda piyasada başka hiçbir telefonda bulmanız mümkün değil.  Android 4.0 işletim sistemine sahip telefon için yakında 4.1 güncellemesi çıkacak.

Siyah Galaxy S3 Jelly Bean'li geliyor!
En uzun pil ömrüne sahip 6 akıllı telefon!
Ford'dan şok edici hamle, binlerce kişi işten çıkarıyor
Sonraki Haber