Bugüne kadar piyasaya sürülen en kötü Android cihazlar
Şimdiye kadar piyasaya sürülmüş en kötü Android cihazlar.
İster inanın ister inanmayın en az üç yıl sonra Google’ın mobil işletim platformu Android, varlığının 10. Yılını kutlayacak. İlk Android akıllı telefon Eylül 2008 yılında T-Mobile G1 ile başlatıldı ve o günden bu yana binlerce farklı Android tabanlı cihaz dünya çapında piyasaya sürüldü.
Bu cihazların birçoğu oldukça beğenildi ve popüler oldu ancak, başarısız olan ve ilgi görmeyen cihazlarda oldu. Doğal olarak tüketiciler tarafından iyi karşılanmayan bu kötü ürünler satış konusunda dibe vurdu ve üreticisini de zarara uğrattı.
Akıllı telefonlar farklı işletim sistemleri donanım ve tasarımlarıyla kullanıcıların beğenisine sunuluyor. Son zamanlarda piyasaya sürülen popüler telefonlar mobil kullanıcıların hayallerini süslüyor. Neredeyse her gün bir akıllı telefon tanıtılıyor ve iddialı olanlar dünya çapında duyuruluyor.
Bu haberimizde sizlere kötü tasarım ve özellikleri ile hayal kırıklığına uğratan Android cihazların bir listesini sunacağız. Aşağıda ve sonraki sayfalarımızda bu modelleri inceleyebilirsiniz.
Amazon Fire Phone
Hemen hemen herkes almasa da Amazon Fire Phone akıllı telefonu duymuştur. İlk olarak 2014 yaz aylarında tanıtıldı ancak beğenilmeyen telefon satılamadı. Telefon büyük fiyat indirimine rağmen ilgi görmeyince Amazon’un donanım geliştirme görevlisi Lab126 departmanında çalışanlar işten çıkartıldı. Sonuç olarak ise telefonun üretimi durduruldu.
Siz de, en beğenmediğiniz Android cihazı yorum kısmından bizlere bildirebilirsiniz.
Dell Streak 7
2010 yılında piyasaya sürülen 5 inçlik Dell Streak’ın ardından 2011 yılında aynı isimde tablet modeli Dell Streak 7 tanıtıldı. Ancak, tabletin pil ömrü çok zayıftı, iyi optimize edilmemişti ve 800x480 çözünürlükteki ekranı çok düşük kalitedeydi. Dell, 2011 yılı sonunda Streak 7 üretimini durdurdu.
HTC First
HTC First, Facebook Home arayüzü önceden yüklü olarak gelen ilk ve son akıllı telefon oldu. Facebook Home denilen arayüzü kullanıcıların ilgisini çekmedi ve telefonun donanım özellikleri iyi satış için yeterli değildi.HTC First’ün ABD’de satış yapamaması sonucunda diğer ülkelerdeki lansmanlar iptal edildi.
Nokia X
Genelde Windows Phone işletim sistemi kullanan Nokia, 2014 yılında Google’ın Android işletim sisteminde bulunan uygulamaları çalıştıran akıllı telefon modelleri, Nokia X, XL,X+ ve X2 modellerini duyurdu. Telefonlar Windows Phone arayüzü tasarımına sahipti ancak Android uygulamalarını kullanmaya izin veriyordu. O dönemlerde şirketin Windows Phone arayüzünü kullanıcılara sevdirmek için böyle bir yöntem uyguladığı düşünülmüştü. Ancak kullanıcılar yoğun ilgi göstermeyince bu seri de son buldu.
Samsung DoubleTime
Samsung DoubleTime 2011 yılında yayımlandığında insanlar hala QWERTY klavye ve kapaklı tasarımlara düşkün idi. Piyasada güzel QWERTY donanımlı Android telefonlar bolca vardı ama DoubleTime iyi bir klavyeye sahip olmasına rağmen, geri kalan özellikleri açısından iyi değildi. Telefon tek çekirdekli 600 MHz işlemci, 260 MB RAM başta olmak olmak üzere, ekran ve zayıf pil ömrü konusunda sınıfta kaldı.
Sony Tablet P
Bu da başka bir Android kapaklı, ama bir akıllı telefon değil. Katlanan ekrana sahip tabletin nadir bir tasarımı bulunuyor. 2011 yılında piyasaya sürülen Sony Tablet P, bir menteşe ile ayrılmış 1024 x 480 piksel görüntüler iki 5.5 inç ekran ile geldi. Açılınca 11 inç tablet olarak cihazı kullanmak mümkündü ancak satış ile hayal kırıklığına uğradı. Sony (son yazılım sürümü Android 4.0 Ice Cream Sandwich idi) lansmanından yaklaşık bir yıl sonra Tablet P için yazılım güncellemelerini yayınladı.
Samsung Moment
Samsung Moment 3.2 inç AMOLED ekran ve gizli kızaklı QWERTY klavyeli bir model. Moment ayrıca, 3,2 megapiksel arka kamera 256 MB RAM, 800MHz işlemci gibi özellikleri mevcut. Cihaz 2009 yılında piyasaya sürüldü, bu yıla göre özellikleri oldukça iyi görünüyor ancak cihazın bazı ciddi sorunları vardı.
Motorola Backflip
Backflip, kızaklı klavyesi ile tasarımı tuhaf büyük tıknaz bir akıllı telefon. Motorola Backfilip, 320 x 480 piksel çözünürlükte 3.1 inç ekrana sahip. Cihaz 528 MHz Qualcomm işlemci, 256 MB RAM ve Android 1.5 işletim sistemi ile piyasaya sürüldü.
HTC Wildfire
Bütçe dostu olarak piyasaya sürülen HTC Wildfire, 240 × 320 piksel çözünürlüğünde 3.2-inç ekrana sahip. Cihazın ayrıca 528 MHz ARMv6 işlemci ve 384 MB RAM özellikleri bulunuyor.
Garminfone
Asus firmasının telefonu Garminfone, korkunç bir arayüze sahip bir akıllı telefondu. Ayrıca zayıf pil gücü zayıf özellikleri ile hiç ilgi görmedi. İyi haber ise bu cihazı kimse almadı.
Motorola Citrus
Başka bir felaket bütçe dostu telefon açıklaması daha. Motorola Citrus, 3 inç 240 x 320 piksel çözünürlükte ekrana sahip. Cihaz, 528 MHz ARM 11 işlemci ve 256 MB RAM ile çok yavaştı. Ayrıca 3 megapiksel kamerası bulunuyordu.
HTC ChaCha
Bir Facebook telefonu olan HTC ChaCha, tam bir hayal kırıklığıydı. ChaCha ucuz BlackBerry gibi görünüyordu ve her fırsatta paylaşım sağlamak için özel bir Facebook düğmesi vardı. Küçük ekranı, temel özellikleri ve korkunç adı ile sadece Facebook bağımlıları için bir bütçe dostu cihaz oldu.
LG Optimus V
LG'nin giriş seviyeli telefonu LG Optimus V oldukça kötüydü. Oldukça yavaş çalışan cihazda flash yoktu ve bloatware ile doluydu. Cihazın ekranı zayıftı ve pil ömrü çok kötüydü. Ayrıca kötü çağrı kalitesi ve pil gibi şikayetlere neden oldu.
Kyocera Echo
Google arama motoruna "en kötü Android telefon" yazdığınızda, Kyocera Echo ilgili aramalar bu listede açılabilir. Kyocera akıllı telefon, 4.7 inç ekran oluşturmak için iki adet 3.5 inç ekrana sahipti. Tablet görünümü verilmek istenen telefonda arada görünen sınır bu görünümü bozdu. Ayrıca eksik uygulamaları, yetersiz işlemci ve zayıf pil ömrü ile hayal kırıklığı oldu.
Samsung Dart
2011 yılı yaz aylarında piyasaya sürülen Samsung Dart, 240 x 320 piksel çözünürlükte 3 inç plastik ekrana sahip. Giriş seviyesindeki cihaz bu özellikleri ile çok kötüydü. Ayrıca Dart, 600 MHz hızında işlemci ile oldukça güçsüz bir cihazdı.
Samsung Droid Charge
Samsung Droid Charge, 4.3 inç Super AMOLED Plus ekran ve 8 megapiksel kamerası ile ilgi çekici görünebilir ancak, 1 GHz tek çekirdekli işlemcisine göre oldukça kötü bir pil ömrüne sahipti. Cihaz oldukça ağır bir modeldi.
HTC Evo 3D
2011 yılında kısa bir süre için 3D çılgınlığı olmuştu ve HTC Evo 3D bu sıralarda piyasaya sürülmüştü. 3D olması fazla umursanmayan telefon, tıknaz tasarımı ve kötü pil performansı ile hayal kırıklığı yapan cihazlar arasına katıldı.
LG Optimus 3D
LG Optimus 3D, Evo 3D gibi tıknaz tasarımı ve eski bir Android sürümünü kullanması ile hayal kırıklığına uğrattı. Zayıf pil ömrü ve uygulama dolu çirkin bir arayüz ile piyasaya sürüldü.